Магнітні бурі у січні 2021 року — названі небезпечні дати
Категорія
Україна
Дата публікації

Магнітні бурі у січні 2021 року — названі небезпечні дати

Магнітні бурі у січні 2021 року — названі небезпечні дати
Джерело:  online.ua

Новорічні свята і новорічні канікули в січні 2021 року пройдуть при спокійному Сонці та в комфортній геомагнітної обстановки. Перший місяць нового року не принесе потужних магнітних бур, хоча незначні коливання сонячної активності можливі і їх будуть відчувати метеозалежні люди. У які дні в січні 2021 року можливі магнітні бурі, йдеться в довгостроковому прогнозі сонячної активності лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН, передає ONLINE.UA.

Магнітні бурі у січні 2021 року - небезпечні дати

За прогнозом експертів, в січні потужних магнітних бур не буде, але слабкі геомагнітні коливання почнуться вже з перших чисел. Невеликі сплески очікуються перед Різдвом - 3, 5, 6 січня, а також на Водохреще - з 18 по 21 січня. Здорові люди не відчують на собі їх впливу, але українці, які страждають хворобами серцево-судинної системи, можуть відчути погіршення стану через стрибки тиску.

В цілому по прогонозу 2021 рік відносно спокійним з помірним зростанням сонячної активності. За рік очікується до 10-20 слабких і 1-2 помітних магнітних бур. Є ймовірність, що в 2021 році на Сонце буде зареєстрована перший в новому циклі сонячний спалах вищого балу X.

Як пережити магнітні бурі - рекомендації лікарів

У період магнітних бур медики рекомендують вжити всіх заходів щодо запобігання погіршення самопочуття. Щоб лечге пережити сплески сонячної енергії, експерти рекомендують:

  • знизити фізичне навантаження, але регулярно робити зарядку;

  • уникати стресів і не вирішувати складні завдання, так як в дні метеоштормів вони просто не під силу мозку;

  • якомога більше гуляти на свіжому повітрі, але не забувати про дистанції з оточуючими людьми, оскільки пандемія коронавіруса ще не відступила і в країні діє карантин;

  • збалансувати меню і пити багато води - з раціону важливо виключити жирну їжу, алкоголь, каву, замінивши їх на фрукти, овочі, соки, морси і трав'яний чай;

  • нормалізувати нічний сон - спати рекомендується не менше семи годин на добу;

  • вранці приймати контрастний душ - він допоможе прокинутися і зарядитися бадьорістю на цілий день;

  • присвятити час медитації.

Раніше ONLINE.UA називав реальний спосіб, як уберегтися від коронавіруса на свята.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?