Макрон і Меркель виступили з екстреною заявою після рішення Путіна щодо дипломатів ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон і Меркель виступили з екстреною заявою після рішення Путіна щодо дипломатів ЄС

Макрон і Меркель виступили з екстреною заявою після рішення Путіна щодо дипломатів ЄС
Джерело:  online.ua

5 лютого лідерка ФРН Ангела Меркель і президент Франції Еммануель Макрон виступили з екстреною заявою, в якій жорстко розкритикували рішення команди очільника Кремля Володимира Путіна вислати трьох європейських дипломатів нібито за участь у акціях протесту за Навального. Про це політики повідомили під час пресконференції за результатами онлайн-зустрічі, присвяченої питанням спільної оборони, інформує ONLINE.UA з посиланням на  Welt.

Німецька канцлерка назвала висилку дипломатів невиправданою, наголосивши, що це рішення зайвий раз доводить, що офіційна Москва дедалі частіше ігнорує верховенство права.

"Під час розмови ми дізналися про висилку німецького, шведського та польського дипломатів з Москви в зв'язку з демонстраціями на підтримку Навального. Ми вважаємо цю висилку невиправданою, це черговий прояв відходу Росії від принципів верховенства права" - заявила лідерка ФРН.

Еммануель Макрон також розкритикував рішення Росії.

"Що стосується справи Навального, я з найбільшою рішучістю засуджую те, що сталося: і отруєння, і вирок і сьогоднішню висилку дипломатів Росією" - підкреслив президент Франції.

Варто зазначити, що цього ж дня очільник МЗС Німеччини Гайко Маас пригрозив РФ відповіддю, якщо та не перегляне своє рішення про висилку європейських дипломатів нібито за участь у акціях протесту за Навального.

Як уже згадувалося раніше, 5 лютого Росія вирішила вислати трьох європейських дипломатів, коли верховний представник ЄС Жозеп Боррель прибув до Москви з візитом. Офіційна Москва висловила протест у зв’язку з участю дипломатичних співробітників генеральних консульств Швеції і Польщі в Санкт-Петербурзі і посольства Німеччини в Москві в акціях протесту 23 січня. Дипломатів оголошено "persona non grata" і наказано найближчим часом покинути територію Російської Федерації.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Еммануель Макрон назвав єдиний спосіб зупинити Путіна та врятувати Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?