Макрон миттєво відреагував на жорстку вимогу Зеленського
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон миттєво відреагував на жорстку вимогу Зеленського

Макрон миттєво відреагував на жорстку вимогу Зеленського
Джерело:  online.ua

6 листопада український лідер Володимир Зеленський провів екстрені телефонні перемовини з президентом Французької Республіки Еммануелем Макроном. Наголошується, що глава української держави висловив співчуття своєму колезі та французькому народу у зв’язку з нещодавніми трагічними подіями та загибеллю громадян Франції під час терористичних атак. Окрім того, вказано, що сторони детально обговорили ситуацію з пандемією коронавірусу та необхідність об’єднання зусиль для подолання цього масштабного виклику. Також Еммануель Макрон оперативного відреагував на вимогу Володимира Зеленського організувати зустріч нормандської четвірки до кінця 2020 року та погодився, що це потрібно зробити якнайшвидше, передає ONLINE.UA з посиланням на ОП.

"Хочу підтвердити підтримку вашої ініціативи щодо налагодження виробництва стратегічних товарів медичного призначення та обладнання у Європі. Ми готові надати посильну підтримку в налагодженні такого виробництва за участі українських підприємств – виробників захисних масок, халатів та дезінфекторів", – заявив під час розмови український лідер.

Окрім того, політики обговорили стан виконання домовленостей Паризького саміту. Президент України розказав, що від 27 липня цього року, коли було запроваджено пакет додаткових заходів з консолідації режиму припинення вогню, триває найдовше перемир’я за весь період з початку війни на Сході нашої країни.

"Режим тиші загалом дотримується, хоча все ще тривають провокаційні порушення перемир’я з боку незаконних збройних формувань. Важливим результатом є відсутність жертв серед мирного населення внаслідок бойових дій. Водночас через цілеспрямовану ескалацію ситуації двоє українських військових загинули, ще двоє були поранені",– розповів український лідер.

Президент Франції підтримав Володимира Зеленського в тому, щоб переговори лідерів країн Нормандського формату відбулися якомога швидше. Окрім того, він похвалив мирні ініціативи українського глави та зусилля, яких докладає наша країна для розмінування на Донбасі та розведення військ. Еммануель Макрон наголосив, що офіційний Київ може розраховувати на його рішучість у тому, щоб сприяти закінченню війни.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українська влада поставила Володимира Путіна на місц е після нового ультиматума.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?