Україна рознесла вщент новий ультиматум команди Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна рознесла вщент новий ультиматум команди Путіна

Україна рознесла вщент новий ультиматум команди Путіна
Джерело:  24 канал

Нещодавно стало відомо, що команда українського лідера Володимира Зеленського запропонує в Тристоронній контактній групі план миру для того, щоб до 31 березня 2021 року провести вибори на окупованому Донбасі. У ньому наголошується, що обмін полоненими з Росією має відбутися не пізніше 15 грудня 2020 року. Учасник Тристоронньої контактної групи Сергій Гармаш звернув увагу на те, що офіційна Москва не хоче проводити обмін, а також продовжує маніпулювати цим. Політик наголосив, що команда Путіна спочатку заблокувала переговори щодо цього питання. Вона вимагала скасування постанову Верховної Ради про місцеві вибори. Однак наразі, коли місцеві вибори минули, ця постанова стала неактуальною, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Черговий ультиматум – неприйнятний для України. Тому можливість обговорення альтернативного нового плану дає можливість розблокувати переговорний процес, зокрема й щодо обміну полоненими", – підкреслив Сергій Гармаш.

Не можна не згадати про те, що український лідер Володимир Зеленський 3 листопада 2020 року попросив очільника Червоного Хреста Петера Маурера посприяти обміну полоненими за формулою "всіх на всіх". Зокрема, допомогти узгодити з офіційною Москвою списки бранців.Сергій Гармаш звернув увагу на те, що після виборів команда очільника Кремля Володимира Путіна вигадала нову вимогу. Тепер російська влада вимагає постанову ВР про закріплення дорожньої карти того плану, який вона запропонувала. Окрім того, він зазначив, що Москва прив'язує обмін військовополоненими до постанови. Попри все, наразі дуже складно говорити про прогрес у цій частині переговорів.Нагадаємо, що нещодавно команда глави держави Володимира Зеленського почала вимагати, щоб наступна зустріч лідерів держав "нормандського формату" відбулася до кінця 2020 року. З такою гучною заявою виступив очільник делегації України в ТКГ, перший президент України Леонід Кравчук.Раніше ONLINE.UA повідомляв, що офіційний Київ озвучив жорстке попередження своїм міжнародним партнерам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?