Отримаєте дуже сильного копняка — у Зеленського закликали партнерів не грати з вогнем
Категорія
Політика
Дата публікації

Отримаєте дуже сильного копняка — у Зеленського закликали партнерів не грати з вогнем

Отримаєте дуже сильного копняка — у Зеленського закликали партнерів не грати з вогнем
Джерело:  online.ua

Член команди українського лідера Володимира Зеленського та очільник МЗС Дмитро Кулеба переконаний, що потрібно залишити в минулому епізод з втручанням Угорщини в українські місцеві вибори, щоб отримати шанс оперативно повернутися до плідних перемовин щодо усіх питань порядку денного двох країн. Український дипломат вкотре нагадав, що двом угорським високопосадовцям заборонили в’їзд в Україну після гучного скандалу з місцевими виборами. Однак Кулеба не захотів коментувати чутки про те, що заборона в’їзду запроваджена щодо Іштвана Грежі, уповноваженого угорського міністра, відповідального за розвиток співпраці між областю Саболч-Сатмар-Берег і Закарпаттям, а також держсекретаря Яноша Арпада Потапі, передає ONLINE.UA.

"Я за конструктив, за позитив, але якщо хтось з партнерів перетинає червону лінію, він одразу отримуватиме від нас дуже сильного копняка, який виштовхає його назад за червону лінію", — підкреслив український дипломат.

Дмитро Кулебе виступає за те, щоб залишити в минулому цей епізод з втручанням у виборчий процес в Україні.

"Угорщина зробила свій крок, ми зробили крок у відповідь. Ми діяли жорстко, тому що йдеться про принципове питання. Я сподіваюся, що цей епізод залишиться в минулому, емоції вщухнуть, і ми повернемося з угорськими партнерами до предметної розмови щодо усіх питань порядку денного, яких багато між Україною та Угорщиною", — наголосив очільник МЗС.

Як уже згадувалося раніше, 26 жовтня офіційний Київ заборонив в'їзд двом високопоставленим особам з Угорщини через агітацію в Закарпатській області під час виборчого процесу на минулих в країні місцевих виборах. Глава Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто назвав рішення "жалюгідним і нісенітницею".

"Попри цей кричущий випадок, дипломатія — це гра в довгу, і ми готові рухатися далі у відносинах, але виключно з повагою до національних інтересів країн. Ті, хто хоче продовжувати стан сварки, вони знаходяться на іншому боці барикад, і ми будемо рішуче протистояти будь-яким спробам підважити український суверенітет", — заявив раніше Дмитро Кулеба.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна назвала свої умови щодо проведення виборів на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?