Макрон перемагає на виборах президента Франції
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон перемагає на виборах президента Франції

Макрон перемагає на виборах президента Франції
Джерело:  online.ua

За даними провідних французьких екзитполів перемогу на виборах здобуває діючий президент Еммануель Макрон.

Джерело: FranceInfo

Макрон здобуває перемогу на виборах президента Франції 

Перед другим туром голосування відразу три соцопитувань пророкували перемогу Макрону. Як очікувалося, чинний президент може отримати підтримку близько 56,6% виборців.

За оцінками соціологів з Ipsos Sopra-Steria, в другому турі виборів президента Франції, що відбувся у неділю, 24 квітня 2022 року, Макрон набрав 58,2% голосів виборців.

Марін Ле Пен покращила свій результат 2017 року на 8%, але все одно залишилася позаду з 41,8% голосів, - зазначають представники соціологічного центру.

Дані екзитполу, проведеного на замовлення   BFMTV:

  • Еммануель Макрон ("Вперед, Республіка!") – 57,6%;

  • Марін Ле Пен ("Національне об'єднання") – 42,4%;

Таким чином Макрон у віці всього 44 років стає наймолодшим президентом, повторно обраним на посаду з моменту введення загального прямого виборчого права в 1962 році. У 2017 році Макрон переміг із різницею 66% на 34%.

Ле Пен заявила, що визнає свою поразку на виборах президента Франції "попри два тижні несправедливих та насильницьких методів". Свій результат вона назвала успіхом та відзначила, що продовжить виконувати свої зобов'язання перед французами.

Марін Ле Пен (фото - flicкkr.com)

Під час виступу зі свого штабу, Марін Ле Пен заявила про свою відданість Франції та французькому народу. Вона відзначила, що 43% підтримки вже є, нібито, для неї приголомшливою перемогою.

 Кандидат на посаду президента додала, що не має наміру покидати політику після поразки.

Мільйони наших співвітчизників обрали національний табір та зміни. Я хотіла би висловити глибоку подяку тим, хто мав довіру в першому турі, і тим, хто своїми мільйонами приєднався до нас у другому турі, - наголосила французький політик.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?