Макрон пообіцяв Україні організувати нормандську зустріч
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон пообіцяв Україні організувати нормандську зустріч

Макрон пообіцяв Україні організувати нормандську зустріч
Джерело:  online.ua

7 січня французький лідер Еммануель Макрон публічно пообіцяв українській владі, що офіційні Париж та Берлін протягом наступних декількох тижнів ініціюють нову зустріч в нормандському форматі. За його словами, вона необхідна для пошуку шляхів врегулювання ситуації навколо України.

Джерело: сайт Єврокомісії

Що відомо про потенційну зустріч нормандської четвірки

Макрон звернув увагу на те, що останні події біля кордонів України - є важливим для всієї європейської безпеки. Про це він заявив під час пресконференції за підсумками зустрічі з колегією Єврокомісії. Нан ній політики представляли пріоритети французького головування ЄС на наступні пів року.

Ми запропонуємо наш спільний погляд щодо архітектури європейської безпеки. Ми вже це робимо в поточній ситуації. Наприклад, у випадку з Україною – це нормандський формат, – наголосив президент Франції.

За словами Еммануеля Макрона, спільно з новим німецьким лідером Олафом Шольцом запропонував провести зустріч протягом наступних тижнів.

Політик звернув увагу на те, що геополітична ситуація в регіоні вимагає, щоб офіційний Брюссель пропонував своє бачення та сідав за стіл переговорів з усіма учасниками.

Еммануель Макрон (фото — kremlin.ru)

Окрім того, президент Франції додав, що одним із пріоритетів французького головування в раді ЄС буде завершення роботи над "стратегічним компасом" ЄС.

Ми маємо спільну позицію в Європі щодо необхідності діяти більш скоординовано. Ми маємо спільні підходи щодо (оборонної – ред.) промисловості, щодо спільних проєктів, які ми будемо просувати вперед. Це буде зміцнювати нашу стратегічну автономію, дасть можливість мати потужну європейську оборону та більшу технічну та технологічну автономію", – наголосив Еммануель Макрон.

Як уже згадувалося раніше, пстання зустріч лідерів "нормандської четвірки" відбулася ще у грудні 2019 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?