Макрон пояснив, що потрібно робити з РФ для миру в Європі
Категорія
Світ
Дата публікації

Макрон пояснив, що потрібно робити з РФ для миру в Європі

Макрон пояснив, що потрібно робити з РФ для миру в Європі
Джерело:  Голос Америки

Французький президент Еммануель Макрон пояснив власну позицію щодо підтримання миру на європейському континенті. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

На думку лідера, треба вести діалог з РФ, щоб уникнути погіршення ситуації в Україні. Цей контакт не повинен стати проявом "наївності чи слабкості".

Макрон нагадав про саміт лідерів "нормандської четвірки", запланований 9 грудня. Ця подія стане приводом для активізації роботи у напрямку мінських угод.

"Ми завжди будемо суворі, коли йдеться про наш суверенітет, чи суверенітет наших партнерів, але відсутність діалогу з Росією не зробила європейський континент безпечнішим", - вважає президент Франції.

Нещодавно Макрон відзначився кількома гучними заявами. Зокрема, про погіршену дієвість НАТО через "смерть мозку", а також про головного ворога Альянсу - тероризму, але ж ніяк не Росію.

Як повідомляв ONLINE.UA, на зустрічі лідерів країн НАТО у Лондоні Еммануель Макрон відкинув відомості про згоду Франції щодо мораторію на ракетне озброєння. Він стверджує, що Париж припускає узгодження подібної ініціативи, але мораторій не підтримав.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?