Макрон пропонував Україні поступитися суверенітетом заради Путіна — Зеленський
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон пропонував Україні поступитися суверенітетом заради Путіна — Зеленський

Макрон пропонував Україні поступитися суверенітетом заради Путіна — Зеленський
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що президент Франції Емманюель Макрон пропонував Україні піти на поступки щодо українського суверенітету заради того, щоб Путін зміг зберегти обличчя.

Джерело: Зеленський в інтерв'ю італійському телеканалу Rai 1

Макрон пропонував Україні піти на поступки перед РФ

Президент розповів, що Макрону не вдалося знайти результати у посередництві між Росією та Україною.

Ми не повинні шукати вихід для Росії, і пан Макрон дарма це робить. У нього є прекрасний досвід, що поки Росія сама не захоче, вона не буде нічого шукати. Він хотів отримати певні результати у посередництві, він їх не знайшов, і не з нашого боку, а з боку Росії, - сказав Зеленський.

Також він розповів, що Макрон пропонував Україні зробити певні поступки.

А мені пропонував певні речі, пов’язані з поступками щодо нашого суверенітету для того, аби зберегти обличчя президенту Путіну. Мені здається, це не дуже коректно з боку тих чи інших лідерів. Ми не готові зберігати щось комусь і втрачати за це свої території, — наголосив Зеленський.

Він додав, що протягом багатьох років європейські лідери шукали підхід до Росії і Путіна, і порівняв цю ситуацію із Гітлером, "якому дозволили думати про новий розподіл світу".

Росія 24 лютого показала, що їй все одно на всі поступки, і вона забере територію, якщо вирішила це зробити. І не треба Емманюелю робити ті чи інші дипломатичні па. Він став президентом, я його підтримував. Але без всяких кроків у бік, історія цього не пробачає. Тільки кроки вперед, якщо ти хочеш повернути своє, - сказав Зеленський.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?