Зеленський відкидає будь-які поступки Кремлю на переговорах
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський відкидає будь-які поступки Кремлю на переговорах

Зеленський відкидає будь-які поступки Кремлю на переговорах
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що ніяких поступок Кремлю не буде. Київ не збирається допомагати РФ із збереженням обличчя після гучної поразки у війні, адже кремлівський диктатор та військовий злочинець Володимир Путін не зважає на поступки і прагне захопити територію України.

Джерело: Офіс президента України

Україна не збирається йти на поступки кремлівським окупантам 

Ми не повинні шукати вихід для Росії і Макрон даремно це робить. Я вважаю, що у нього є прекрасний досвід, поки Росія сама не захоче, поки вона не зрозуміє, що їй це потрібно - вона не буде шукати ніякого виходу. Може, Еммануель щось знає більше, але я знаю, що він хотів знайти ті чи інші результати в посередництві між нами і не знайшов і не з нашого боку, - зазначив Зеленський.

Голова держави наголосив, що пропонувати речі, які вимагають поступок щодо суверенітету України заради збереження обличчя Путіна - дуже не коректно.

Ми не готові зберігати що-небудь комусь і втрачати за це наші території. Це несправедливо, це втрачений час. 24 лютого Росія показала, що їй все одно на всі ваші поступки, якщо я вирішив забрати територію, я це зроблю і вони це роблять. Не потрібно зараз Еммануелю робити ті чи інші дипломатичні па. Він став президентом, я його підтримував, але без жодних кроків у бік того чи іншого. Історія цього не прощає, тільки кроки вперед, - зазначив Зеленський.

 При цьому голова держави підкреслив, що поки триває війна Україна готова відкласти в сторону питання статусу анексованого Криму, але Київ ніколи не визнає Крим територією РФ.

Ми ніколи не визнаємо Крим частиною Російської Федерації, у Криму і до війни була автономія. Він і залишається автономною республікою зі своїми правами, парламентом. Але це українська територія АР Крим у складі України. Ми готові говорити з Росією про те, що не на часі рішення по Криму, тому що йде війна, на часі людські життя, давайте відставимо це питання, якщо воно ускладнює процес переговорів. Якщо питання Криму ускладнює процес зустрічі президентів України і Росії, давайте відставимо це питання. Наша делегація в Туреччині пропонувала відставити, але не назавжди. Ми не почули згоди, - підкреслив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?