Армія РФ продовжує наступ та несе страшні втрати
Категорія
Україна
Дата публікації

Армія РФ продовжує наступ та несе страшні втрати

Армія РФ продовжує наступ та несе страшні втрати
Джерело:  online.ua

За інформацією Генштабу ЗСУ, кремлівська окупаційна армія продовжує наступ на сході України та несе страшні втрати.

Джерело: Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Окупанти попре страшні врати продовжують наступ на сході України 

У Північних областях України ворог не проводить активних дій, однак підрозділи ЗС Білорусі зосереджені на прикритті держкордону в Брестській і Гомельській областях.

Окрім цього окупаційна російська армія посилює охорону кордону  в Брянській і Курській областях.

За наявною інформацією противник здійснює перекидання у прикордонні райони Брянської області додаткових підрозділів артилерії для нарощування провокаційних обстрілів населених пунктів Чернігівській області, що розташовані поблизу державного кордону України, - зазначають представники військового командування.

На Слобожанському напрямку рашисти займалися перегрупуванням підрозділів, поповненням запасів боєприпасів і паливно-мастильних матеріалів для відновлення наступальних спроможностей.

На Харківщині ворог припинив наступ. Основні зусилля окупанти зосередили на недопущенні просування військ ЗСУ в районі н.п. Веселе.

У Воронезькій та Білгородській областях російської федерації, продовжено до 25 травня 2022 року дію підвищеного рівня терористичної загрози, - зазначають у Генштабі ЗСУ.

На Донетчині армія РФ намагається захопити Рубіжне, а на території Лиманського району встановити контроль над селищем Олександрівка.

Окрім цього триває наступ окупантів в напрямку н.п. Оріхове і в районі н.п. Комишуваха, але українські військові успішно відбивають всі ворожі атаки.

Також ведеться наступ армії РФ у напрямку Мар'їнки.

Окупанти продовжують артилерійські обстріли та нанесення авіаударів по Маріуполю.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках війська РФ вели артилерійські обстріли підрозділів ЗСУ по всій лінії, а також проводили повітряну розвідку із застосуванням безпілотника.

На Південнобузькому напрямку ворог активних бойових дій не здійснював, обстрілював підрозділи українських військ зі ствольної артилерії та мінометів у районах н.п. Олександрівка, Таврійське, Котляреве, Ганнівка і Осокорівка.

За попередню добу наші підрозділи ППО Сухопутних військ, Повітряних Сил і Десантно-штурмових військ уразили 7 повітряних цілей ворога: 5 БПЛА типу "Орлан-10", 1 вертоліт Ка-52 і 1 крилату ракету.

Також українська авіація на певних напрямках продовжувала завдавати противнику вогневих ударів з повітря і підтримувати бойові дії підрозділів військ ЗСУ.

Наші бійціна Донецькому та Луганському напрямках відбили 18 атак військ РФ за минулу добу, знищивши 13 танків, 8 артилерійських систем, 27 одиниць бойової броньованої техніки, 2 одиниці спеціальної інженерної техніки та 5 автомобілів противника.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?