Макрон розніс вщент рішення Євросоюзу - важливі дані
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон розніс вщент рішення Євросоюзу - важливі дані

Макрон розніс вщент рішення Євросоюзу - важливі дані
Джерело:  online.ua

Французький лідер Еммануель Макрон неочікувано для всіх накинувся з нищівною критикою на владу Євросоюзу - він поскаржився на рішення щодо закриття кордонів країн ЄС на тлі пандемії COVID-19. На його думку, даний крок був неправильним, оскільки він негативно вплинув на репутацію всього блоку. Ця заява президента Франції вперше прозвучала на спільній відеопресконференції із лідеркою ФРН Ангелою Меркель, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

За словами Еммануеля Макрона, коронавірус не знає кордонів і завдав удару всій Європі. Однак французький лідер звернув увагу на те, що Франція та Німеччина закрили зовнішні кордони ЄС, проте залишалися відкритими для всіх його громадян. Політик наголосив, що Європа повинна мати "гуманне обличчя і солідарність у збереженні життів" в умовах COVID-19. І навів у приклад Німеччину, Швейцарію, Люксембург та Австрію, у яких проходять лікування приблизно 200 пацієнтів з Франції.

Що важливо розуміти, спільно з Ангелою Меркель французький лідер озвучив пропозицію створити фонд ЄС у розмірі 500 мільярдів євро. Усі кошти планують витратити, зокрема, на відновлення європейських регіонів, які зазнали найбільших збитків від пандемії.

Варто нагадати, що станом на 19 травня у світі зафіксовано 4 806 299 випадків коронавірусу COVID-19. Від ускладнень, спричинених хворобою, померли 318 599 людей. Змогли перемогти хворобу 1 788 108 пацієнтів.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Еммануель Макрон в ході візиту в паризьку лікарню вперше публічно визнав помилку у стратегії реформи охорони здоров’я, розпочатої 2 роки тому - усі подробиці можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?