Це була помилка - Макрон зважився на шокуюче публічне зізнання
Категорія
Світ
Дата публікації

Це була помилка - Макрон зважився на шокуюче публічне зізнання

Це була помилка - Макрон зважився на шокуюче публічне зізнання
Джерело:  online.ua

15 травня французький лідер Еммануель Макрон шокував громадян свої країни, а також міжнародну спільноту неочікуваним зізнанням - в ході візиту в паризьку лікарню президент вперше публічно визнав помилку у стратегії реформи охорони здоров'я, розпочатої 2 роки тому. Не важко здогадатися, що саме прорахунки команди Макрона спровокували масштабні людські втрати під час пандемії коронавірусу. Президент Франції вже анонсував підготовку плану масштабних інвестицій в систему французьких лікарень. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на RFI.

Лідер країни провів зустріч з лікарями і медперсоналом столичної лікарні Пітьє-Сальпетрієр, що опинилася на передовій у боротьбі з коронавірусом. Медики не побоялися нагадати президенту його обіцянку, яку він озвучив в кінці березня, про масштабні інвестиції і переоцінку оплати праці в системі французьких медичних установ.

"Необхідно покласти край цьому зубожінню лікарняної системи", - наголосив французький лідер.

Він також зізнався, що його команда "зробили помилку в оголошеній стратегії" реформи системи охорони здоров'я, яка почалася два роки тому. За його словами, масштаб і темпи цієї реформи були "абсолютно недостатні, з огляду на той стан, в якому опинилися лікарні. Політик зазначив, що міністерство охорони здоров'я проводить "термінову роботу" щодо розробки плану інвестицій.

Варто звернути увагу на те, що цього ж дня, 15 травня, французька влада оприлюднила спеціальний указ про виплату працівникам французьких лікарень одноразової премії за роботу в умовах епідемії. У 40 департаментах країни, які найбільше постраждали від епідемії COVID-19, вони отримають по 1500 євро.

Як повідомляв ONLINE.UA, 5 травня президент Франції Еммануель Макрон виступив із новою заявою щодо карантинних обмежень, які діють у країні через епідемію COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?