Макрон терміново подзвонив Путіну через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон терміново подзвонив Путіну через Україну

Макрон терміново подзвонив Путіну через Україну
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін провів телефонну розмову зі своїм французьким колегою Еммануелем Макроном. У Кремлі кажуть, що ініціатором була французька сторона. Варто звернути увагу на те, що Макрон і Путін обговорили, зокрема, і українське питання, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що французький і російський президенти розглянули основні аспекти врегулювання конфлікту на Сході України. Окрім того, вони акцентували на послідовній реалізації мінських угод і рішень, які було ухвалено під час нормандського саміту в Парижі 9 грудня. Також президенти Франції та Росії дали позитивну оцінку великому обміну полоненими між Києвом і бойовиками, який пройшов 29 грудня та підписанню наприкінці 2019 року газового контракту між Києвом і Москвою.

Окрім того, політики обговорили загибель у Ірані генерала Кассема Сулеймані внаслідок ракетного удару США по аеропорту Багдада - сторони висловили занепокоєння та заявили, що інцидент може серйозно загострити ситуацію в регіоні. Також президенти підкреслили необхідність продовження рішучої спільної боротьби з тероризмом, а також наголосили на просуванні міжсирійського політичного процесу та наданні гуманітарної допомоги цивільному населенню у Сирії. Також Макрон і Путін висловилися за розв'язання кризи в цій державі мирним шляхом та висловили підтримку політико-дипломатичним зусиллям щодо цього.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Кремлі знайшли новий привід для гордості. Так, прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що український лідер Володимир Зеленський і президент Росії Володимир Путін потиснули один одному руки перед нормандської зустріччю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?