Макрон терміново зателефонував Путіну перед нормандськими переговорами
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон терміново зателефонував Путіну перед нормандськими переговорами

Макрон терміново зателефонував Путіну перед нормандськими переговорами
Джерело:  online.ua

У суботу, 7 листопада, французький лідер Еммануель Макрон терміново зателефонував російському колезі Володимиру Путіну. Обговорювали важливі і актуальні міжнародні питання. Зокрема, говорили про Україну та конфлікт на Донбасі, що вкрай важливо перед нормандськими переговорами на рівні радників лідерів країн нормандської четвірки, які відбудуться 13 листопада. Про що домовилися Путін і Макрон, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Кремля.

Офіційна Москва відзначила, що Путін і Макрон детально обговорили теракти у Франції, які хвилею прокотилися по країні після жахливого вбивства вчителя в передмісті Парижа, якому відрубав голову уродженець Москви чеченського походження нібито за спробу "принизити пророка Мухаммеда". Лідери Росії і Франції домовилися рішуче боротися з тероризмом у всіх його проявах.

Також Макрон підняв з Путіним тему України. Глава Кремля в черговий раз почав наполягати на виконанні Мінських угод і всіх домовленостей, досягнутих в "нормандському форматі" по Донбасу, натякаючи на те, що досягнення миру блокує офіційний Київ. Але при цьому Путін промовчав про кричущі факти порушення режиму припинення вогню бойовиками, яких підтримує на Донбасі.

"В ході обміну думками з проблематики внутрішньоукраїнського врегулювання акцентована увага на необхідності неухильного виконання мінського «Комплексу заходів» і всіх домовленостей, досягнутих в «нормандському форматі», в тому числі на паризькому саміті 2019 року", - привели в Кремлі подробиці переговорів Макрона і Путіна.

Крім терактів у Франції та України, Путін і Макрон обговорили ситуацію в Нагірному Карабасі. Вони стурбовані серйозними боями між Азербайджаном і Вірменією.

"Путін докладно інформував Еммануеля Макрона про заходи Росією кроки в інтересах якнайшвидшого припинення вогню і відновлення переговорів, покликаних забезпечити вихід на політико-дипломатичне вирішення. Підтверджено обопільний настрій на продовження скоординованих посередницьких зусиль Росії і Франції, в тому числі в рамках Мінської групи ОБСЄ", - додали в Кремлі.

Нагадаємо, Україна запропонувала новий мирний план по завершенню війни на Донбасі, який радники лідерів нормандської четвірки розглянуть вже 13 листопада. Офіційний Київ пропонує Путіну повністю припинити конфлікт і демілітаризувати окремі райони Донецької і Луганської областей на початку 2021 року, аби створити необхідні умови для проведення там місцевих виборів 31 березня 2021 року. У Кремлі відповіли, що пропозиція Києва роззброїти всі незаконні збройні формування і повернути кордон з РФ під контроль уряду України перед проведенням місцевих виборів "розходиться з Мінськом домовленостями".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українська влада націлена на відновлення економіки Донбасу і поліпшення життя людей, які живуть поблизу лінії розмежування конфлікту. Київ вже п ідготував стратегію економічного відновлення Донбасу, яку навесні наступного року передадуть на розгляд Верховної Ради. Це економічний план перш за все спрямований на розвиток Донецької та Луганської областей. Він концентрується на потребах місцевого населення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?