Влада України оприлюднила гучне рішення щодо жителів Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Влада України оприлюднила гучне рішення щодо жителів Донбасу

Влада України оприлюднила гучне рішення щодо жителів Донбасу
Джерело:  online.ua

Українська влада націлена на відновлення економіки Донбасу і поліпшення життя людей, які живуть поблизу лінії розмежування конфлікту. Вона вже підготувала стратегію економічного відновлення Донбасу, яку навесні наступного року передадуть на розгляд Верховної Ради. Це економічний план перш за все спрямований на розвиток Донецької та Луганської областей. Він концентрується на потребах місцевого населення. Фінансувати цей економічний план будуть за рахунок держбюджету, залучення інвестицій та міжнародних донорів. Що влада України готують для жителів Донбасу, повідомив віце-прем'єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МінТОТ.

Резніков, коментуючи відкриття нових КПВВ на Донбасі, нагадав українцям, що Донбас важливий для України, і що, люди, які сьогодні знаходяться на тимчасово окупованій території і є заручниками окупантів, - важливі для України. Тому на нових пунктах пропуску для жителів ОРДЛО облаштували сервісні хаби, які допоможуть вирішити всі питання, пов'язані з пенсіями, паспортними послугами, послугами для водіїв, для батьків новонародженої дитини. Уже в 2021 році, за словами Рєзнікова, такі послуги будуть доступні на кожному КПВВ.

"І це тільки крапля в морі. Триває робота над Стратегією економічного розвитку Донецької та Луганської областей, підконтрольних уряду територій. Сама стратегія буде внесена на розгляд Верховної Ради вже навесні разом з усіма супутніми актами, які забезпечать її реалізацію. У центрі уваги - люди. стратегія орієнтуватися на створення комфортних умов для населення і збільшення робочих місць. Основою економічного зростання повинні стати місцеві громади. Логіка стратегії - створити привабливі умови для бізнесу, який за рахунок сплати податків забезпечить сталий розвиток громад ", - зазначив чиновник.

Важливо відзначити, що напередодні зону ООС відвідав президент України Володимир Зеленський разом з послами Німеччини, Франції, Великобританії, Канади, Швеції, спеціальним представник голови ОБСЄ, координатором системи ООН в Україні та тимчасовим повіреним у справах США. Вони побували на КПВВ "Щастя" в Луганській області, який почне роботу вже 10 листопада. Зеленський і представники міжнародних партнерів України залишилися задоволеними підготовкою до відкриття нового пункту пропуску. Вони назвали це одним з важливих результатів реалізації домовленостей "Нормандської четвірки", які були досягнуті в грудні 2019 року в Парижі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін прийняв кричуще рішення проти України  - він фактично визнав так звані "документи", видані в ОРДЛО. Глава Кремля дозволив жителям так званих "ЛНР" і "ДНР" в'їжджати в Росію без українських паспортів, хоча раніше жителі ОРДЛО могли заїхати на територію РФ тільки при наявності українських документів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?