Макрон терміново зателефонував Зеленському - що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон терміново зателефонував Зеленському - що сталося

Макрон терміново зателефонував Зеленському - що сталося
Джерело:  online.ua

У суботу, 11 січня, український глава Володимир Зеленський провів термінові переговори з французьким колегою Еммануелем Макроном. Обговорили ситуацію на Донбасі і авіакатастрофу в Ірані, в результаті якої іранською ракетою був збитий український літак Boeing 737 авіакомпанії МАУ з 176 людьми на борту. Про що домовилися Зеленський з Макроном повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу українського лідера.

В ході переговорів Зеленський і Макрон обговорили подальші кроки щодо виконання домовленостей, досягнутих в рамках саміту в нормандської форматі 9 грудня 2019 в Парижі. Український глава поінформував Макрона про актуальну ситуацію на Донбасі. З цього питання вони домовилися продовжити двосторонній діалог і провести тристоронні телефонні переговори в форматі Україна - Франція - Німеччина. Також Макрон погодився відвідати Київ на запрошення Зеленського - його візит відбудеться найближчим часом.

Крім того в ході телефонної розмови Зеленський подякував Макрону за підтримку і допомогу в розслідуванні катастрофи літака МАУ в Ірані. Глави України та Франції домовилися про залучення французьких фахівців до розшифровки "чорних скриньок" збитого іранською ракетою українського літака.

"Сторони відзначили, що таке швидке встановлення істини стало результатом чіткої роботи української експертної групи в Ірані і консолідованої підтримки з боку міжнародних партнерів", - йдеться в повідомленні ОП.

Нагадаємо, сьогодні, 11 січня, Володимир Зеленський проведе телефонну розмову з президентом Ісламської Республіки Іран Хасаном Рухані, який запланований на 17:00 за київським часом. Після переговорів з Рухані український лідер звернеться до народу України у відеозверненні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кілька днів тому Макрон провів термінові переговори з Путіним. Вони розглянули основні аспекти врегулювання конфлікту на Сході України. Крім того, президенти Росії і Франції акцентували на послідовній реалізації мінських угод і рішень, які були прийняті під час нормандського саміту в Парижі 9 грудня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?