Макрон втратив свою більшість на парламентських виборах у Франції
Категорія
Світ
Дата публікації

Макрон втратив свою більшість на парламентських виборах у Франції

Макрон втратив свою більшість на парламентських виборах у Франції
Джерело:  online.ua

Вранці 20 червня офіційно стало відомо, що на парламентських виборах у Франції у другому турі перемогла пропрезидентська коаліція "Разом".

Джерело: дані МВС Франції

У парламенті Франції партія Макрона втратила більшість

Згідно з офіційними даними, пропрезидентська коаліція "Разом" отримує в новому парламенті 245 місць, блок лівих сил Nupes – 131, "Національна асамблея" – 89, "Республіканці" – 61.

Також наголошується, що у парламенті буде 22 депутати від різних лівих сил, 10 – від різних правих сил, 10 депутатів-регіоналів.

Що важливо розуміти, результат коаліції "Разом" на цьогорічних виборах не достатній для збереження абсолютної пропрезидентської більшості у Національній асамблеї, адже для цього було необхідно набрати 289 мандатів.

Еммануель Макрон (фото — flickr.com)

Не можна також не згадати про те, що нещодавно команда французького лідера Еммануеля Макрона заявила, що буде виступати за посилення санкцій проти Росії, не приховуючи від громадян, що це означає певні труднощі. Про це повідомив держсекретар Франції у європейських справах Клеман Бон.

Однак після цих гучних заяв та обіцянок сам президент Франції почав намагатися «зберегти обличчя» російського диктатора Володимира Путіна – навіть хотів переконати у правильності цього рішення українського лідера Володимира Зеленського. Після цього спалахнув скандал.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?