Макрон: я проти торговельної угоди США і ЄС
Категорія
Економіка
Дата публікації

Макрон: я проти торговельної угоди США і ЄС

Макрон: я проти торговельної угоди США і ЄС
Джерело:  online.ua

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що він не підтримує на даному етапі початок переговорів щодо торговельної угоди між ЄС і США. Французький лідер пояснив свою позицію, наголосивши, що на даний момент для цього немає відповідних умов, передає ONLINE.UA з посиланням на Euronews.

"Я говорив з самого початку, що хороші бізнес-переговори можуть проводитися тільки на основі рівноправності, взаємності та в жодному разі не повинні будуватися на погрозах. Я не прихильник початку переговорів про широку торговельну угоду, таку як TTIP (Трансатлантичне торговельне та інвестиційне партнерство - ред.), тому що не дозволяє обстановка", - заявив президент Франції під час свого першого офіційного візиту до Іспанії. 
Макрон також підкреслив, що чекає від США певних дій з питання про мита на сталь і алюміній.

Нагадаємо, нещодавно голова Білого дому запропонував США і ЄС "відмовитися від усіх тарифів, бар’єрів і субсидій".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Європейська комісія має намір запровадити нові тарифи на американські товари на суму $20 млрд, якщо Вашингтон таки накладе мита на автомобілі з ЄС.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?