Макрон заявив про занепад Заходу та міжнародну кризу
Категорія
Політика
Дата публікації

Макрон заявив про занепад Заходу та міжнародну кризу

Макрон заявив про занепад Заходу та міжнародну кризу
Джерело:  online.ua

Французький державний лідер Еммануель Макрон анонсував завершення гегемонії Заходу у світі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на трансляцію виступу президента у Єлисейському палаці.

Політик розповів, що останні роки стали періодом зміцнення впливу нових країн, наголосивши на Китаї та Росії.

"Ми бачимо кінець західної гегемонії у світі. Обставини змінюються", - пояснив Макрон.

За його словами, у цій ситуації дуже важливо сформувати повноцінний діалог з владою РФ. Якщо цього не зробити, марна напруженість буде зростати. Європа при цьому буде й надалі місцем заморожених конфліктів, де борються дві стратегії - США та Росії.

Слід нагадати, що під час саміту G7 представники країн формату не змогли домовитися про повернення Москви до "сімки". Особисто Макрон заявив про неприпустимість такого рішення через безперервну агресію РФ у відношенні України.

Як повідомляв ONLINE.UA, лідери країн "нормандської четвірки"зберуться на новий раунд переговорів у вересні цього року. З такою заявою виступив президент Макрон, посилаючись на його домовленість з російським колегою Володимиром Путіним, який раніше затягував цей процес.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?