Максимальна й мінімальна ціни на газ в Україні зростуть з січня
Категорія
Економіка
Дата публікації

Максимальна й мінімальна ціни на газ в Україні зростуть з січня

Максимальна й мінімальна ціни на газ в Україні зростуть з січня
Джерело:  online.ua

У січні 2021 року пропозиції постачальників на конкурентному ринку природного газу коливатимуться від 6,99 до 10,8 гривні за кубометр. Показник максимальної ціни збільшиться на 20,5%, а мінімальної на 11%. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на консультаційний центр "ГазПравда", який координує НАК "Нафтогаз".

За оприлюдненими деталями, найменшою ціною на січень відзначилася енергетична компанія "газ АП", вона пропонує кубометр палива за 6,99 гривні. Саме це становить збільшення на 11% у порівнянні з груднем.

Найбільш коштовні послуги пропонує компанія "Львівенергозбут", ціна газу якої у січні сягатиме 10,8 гривні за кубометр — це найвищий показник серед інших.

З низькими цінами разом з "Газ АП" виступили Megawatt (7,05 гривні, на 18% більше за грудень), "Агросинтез Трейдинг" (7,08 гривні, на 19% більше за грудень), "Енергетичні ресурси України" (7,11 гривні), "Асканія Енерджі" (7,20 гривні).

Приблизно дві третини абонентів забезпечують газом регіональні компанії, безпосередньо їхні ціни коливаються від 8,75 до 10,8 гривні. Тим часом середня ціна на паливу у грудні коливається між 6,33 та 8,96 гривні.

НАК "Нафтогаз" також підвищує ціну свого палива для побутових абонентів до 7,22 гривні. Наразі компанія обслуговую близько 3% населення.

Як повідомляв ONLINE.UA, у компанії пояснюють підвищення цін на газ тим, що вартість блакитного палива дуже залежить від поточного сезону. Через зростання кількості спожитого ресурсу в період опалювального сезону, як стверджують в Нафтогазі, відбувається підвищення оптової ціни на газ, що в результаті негативно відбивається на ціні для побутових споживачів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?