Нафтогаз значно підвищив ціни на газ для населення
Категорія
Економіка
Дата публікації

Нафтогаз значно підвищив ціни на газ для населення

Нафтогаз значно підвищив ціни на газ для населення
Джерело:  online.ua

Нафтогаз продовжує підвищувати ціни на газ в зимовий період - з 1 січня 2021 року вартість блакитного палива для побутових споживачів підвищиться до 7,22 грн за кубометр. Це означає, що газ для населення подорожчає на 14% в порівнянні з груднем, коли діяв тариф 6,33 грн/куб. м. У компанії пояснюють підвищення цін на газ тим, що вартість блакитного палива є сезонозалежною. Через зростання кількості спожитого ресурсу в період опалювального сезону, як стверджують в Нафтогазі, відбувається підвищення оптової ціни на газ, що в результаті негативно відбивається на ціні для побутових споживачів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу компанії.

У Нафтогазі стверджують, що їх ціна в січні буде "традиційно залишатися нижче середньоринкової".

"Таку ціну компанія може собі дозволити завдяки помірній націнці на блакитне паливо, довгостроковим контрактом на оптову закупівлю газу, а також оптимізації операційних витрат", - йдеться в повідомленні компанії.

Як відомо, в кінці жовтня "Нафтогаз" встановив листопадову ціну на газ для населення за тарифом "Місячний" на рівні 6,33 грн за куб. м. Тоді газ подорожчав відразу на 34%. У грудні тарифи на газ не змінювали.

У Нафтогазі нагадали, тариф "Річний" допомагає застрахуватися від зростання цін на газ в період високих цін (опалювальний сезон). Крім того, наголошується, що всі бажаючі можуть зафіксувати ціну газу на 12 місяців і платити за газ рівними частинами протягом року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна готує удар у відповідь по Росії в газовому секторі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?