Маркарова розповіла, які головні завдання їй поставив Зеленський
Категорія
Політика
Дата публікації

Маркарова розповіла, які головні завдання їй поставив Зеленський

Маркарова розповіла, які головні завдання їй поставив Зеленський
Джерело:  online.ua

Після того, як стало відомо про призначення ексміністра фінансів Оксани Маркарової на пост посла України в США, з'явилися чутки, що її відправляють до Вашингтона, щоб "вибити гроші з МВФ". У МЗС України назвали ці чутки "маячнею", що підтвердила і сама Маркарова після офіційного призначення на пост, указ про що напередодні підписав президент Володимир Зеленський. Вона запевнила, що робота з МВФ є далеко не основним і першочерговим її завданням. За словами Маркарової, Зеленський доручив їй сприяти максимальному розвитку стратегічного партнерства України з США у всіх напрямках, які сьогодні є пріоритетними. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Загальна задача була поставлена Президентом України та міністром закордонних справ: максимальний розвиток нашого стратегічного партнерства з США у всіх напрямках, які сьогодні є пріоритетними. Це посилення співпраці з адміністрацією Джозефа Байдена і політичний діалог на базі їх широкої двопартійної підтримки; це активна участь у всіх питаннях безпеки, що стосуються відновлення суверенітету і територіальної цілісності України і повернення окупованих територій Донбасу і Криму, зміцнення безпеки нашої країни та регіону ", - пояснила Маркарова.

Посол України в США також додала, що їй, як і іншим дипломатам, доручили сприяти розвитку бізнесу українських компаній в США, експорту української продукції і залученню інвестиції американських компаній в Україну. Що стосується МВФ, то Маркарова висловила готовність до участі в роботі українських фахівців з експертами Фонду, хоча підкреслила, що була здивована зв'язуванням її персони з цією сферою.

"Я взагалі з подивом читала подібні коментарі, особливо від деяких досвідчених дипломатів, які повинні знати, чим займаються посли і яка їхня роль у вирішенні питань з МВФ. Я, звичайно, як посол готова і буду брати участь у всіх питаннях, де можу бути корисною і допомагати українській стороні в цій роботі. У Вашингтоні знаходиться більшість центральних органів фінансових організацій, а я маю величезний успішний досвід роботи з ними і широку базу персональних контактів на всіх рівнях, включаючи керівництво, однак робота з МВФ - далеко не основна і не перша задача посла у Вашингтоні ", - пояснила Маркарова.

Ексміністр фінансів нагадала, що є команда переговірників в Мінфіні і Нацбанку, які вже не перший рік високопрофесійно і ефективно займаються співпрацею з міжнародними фінансовими партнерами.

Про те, що Макарова може стати послом України в США стало відомо близько місяця тому. До теперішнього часу цю посаду обіймав 61-річний Володимир Єльченко. У МЗС уточнили, що претензій до роботи Єльченка у влади немає, але в дипломатії важливий принцип ротації. Важливо відзначити, що Вашингтон поки так і не визначився з американським послом в Україні. Українська влада розраховує, що команда Байдена призначить і відправить в Україну свого посла якомога швидше, оскільки тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін хоч і підтримує високу динаміку діалогу між Україною і США, але все-таки не на тому рівні, як це можливо послу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський нарешті розповів, що вимагає МВФ від України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?