Марсохід NASA зафіксував надзвичайний феномен на Червоній планеті
Категорія
Технології
Дата публікації

Марсохід NASA зафіксував надзвичайний феномен на Червоній планеті

NASA
Марсохід NASA зафіксував надзвичайний феномен на Червоній планеті

Марсохід NASA Perseverance нещодавно зафіксував вражаючого надвисокого пилового диявола в дії на поверхні Червоної планети. Чудові кадри, опубліковані відомством, дають змогу зазирнути в дивовижні природні явища, що відбуваються на Червоній планеті.

Марсохід NASA зафіксував надзвичайний феномен на Червоній планеті

Пиловий диявол був помічений камерами марсохода наприкінці серпня з відстані кількох кілометрів. За розрахунками NASA, цей марсіанський вихор рухався зі швидкістю приблизно 19 кілометрів на годину і здіймався на вражаючу висоту 1,9 кілометра.

Зафіксований всередині марсіанського кратера Джезеро вздовж хребта Торофаре, цей пиловий диявол мав колосальні розміри, що свідчить про унікальні природні умови на Марсі. У NASA наголосили, що пилові дияволи на Червоній планеті можуть "виростати" значно більшими за своїх земних побратимів, що робить їх предметом захоплення і наукового вивчення.

Марсіанський гелікоптер встановив новий рекорд

Наголошується, що Ingenuity вдалося встановити рекорд швидкості. Під час польоту він розігнався до восьми метрів за секунду. Маленький апарат провів у повітрі 133 секунди, за цей час він пролетів 340 метрів, перебуваючи на висоті 16 метрів над поверхнею Марса

У свій 59-й політ, який відбувся 16 вересня, Ingenuity піднявся на рекордну висоту. Тоді він злетів на 20 метрів над поверхнею Червоної планети.

Марсохід Perseverance та Ingenuity разом здійснили посадку в кратері Єзеро у лютому 2021 року. Марсохід займається пошуками можливих слідів життя минулого Марса, а також збирає зразки, які потім будуть доставлені на Землю. Маленький вертоліт допомагає у цьому.

Але це не було початковим завданням Ingenuity. Головна мета запуску гелікоптера полягала в тому, щоб продемонструвати можливість польотів у розрідженій атмосфері Марса. Апарат впорався із цим завданням, завершивши кампанію з п'яти польотів, а тепер перейшов до більш розширеної місії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?