Маск торік наказав відключити Starlink біля Криму, щоб зірвати атаку України на флот РФ — CNN
Категорія
Світ
Дата публікації

Маск торік наказав відключити Starlink біля Криму, щоб зірвати атаку України на флот РФ — CNN

Маск торік наказав відключити Starlink біля Криму, щоб зірвати атаку України на флот РФ — CNN
Джерело:  online.ua

Ілон Маск минулого року таємно наказав своїм інженерам вимкнути мережу супутникового зв’язку Starlink біля узбережжя Криму, щоб перешкодити українській атаці на російський флот. 

Джерело: CNN

Маск перешкожив українським дронам атакувати флот РФ у Криму

Журналісти видання ознайомилися з уривком нової біографії Ілона Маска під назвою «Ілон Маск», яку написав Волтер Айзексон, автор відомих біографій Стіва Джобса та Альберта Ейнштейна..

Коли українські підводні безпілотники з вибухівкою наблизилися до російського флоту, вони «втратили зв’язок і викинулися на берег», – пише Айзексон у книзі.

Рішення було зумовлення страхом Маска, що Росія відповість ядерним ударом на атаку на Крим. Цей страх викликали попередні розмови Маска з високопоставленими російськими чиновниками.

Цей самий страх також змусив Маска відхилити українські запити на системи Starlink, які могли б використати для нападу на росіян.

Федоров просив Маска відновити зв'зок Starlink

Starlink, які Маск надав Україні минулого року, дозволили ЗСУ боротися та залишатися на зв’язку.

Але як тільки Україна почала використовувати термінали Starlink для наступальних атак проти Росії, Маск почав переосмислювати це рішення.

Як я опинився на цій війні? Starlink не був залучений до війни. Це було для того, щоб люди могли дивитися Netflix і відпочивати, підключатися до школи та робити добрі мирні речі, а не обстріли безпілотників, - каже Маск Айзексону.

Михайло Федоров, віце-прем'єр-міністр України, благав Маска відновити зв'язок для підводних безпілотників, розповівши Маску про їхні можливості в текстовому повідомленні, за словами Айзексона.

Я просто хочу, щоб ви — людина, яка змінює світ за допомогою технологій — це знали, — сказав Федоров Маску.

Читайте також:

  • Нові правила Ілона Маска у Twitter допомогли поширювати російську пропаганду — WP

  • Ілон Маск зізнався Пентагону у брехні про розмову з Путіним — The New Yorker

  • Ілон Маск відмовив ЗСУ у проханні увімкнути Starlink у районі окупованого Криму

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?