Маск запускає в космос нові унікальні супутники - пряма трансляція рекордного польоту ракети Falcon 9
Категорія
Технології
Дата публікації

Маск запускає в космос нові унікальні супутники - пряма трансляція рекордного польоту ракети Falcon 9

Маск запускає в космос нові унікальні супутники - пряма трансляція рекордного польоту ракети Falcon 9
Джерело:  online.ua

У вівторок, 18 серпня, компанія SpaceX американського підприємця Ілона Маска здійснює черговий запуск ракети Falcon 9, на борту якої знаходиться 11 партія супутників для глобального інтернет-проекту Starlink і три апарати SkySat для компанії Planet. Цей політ Falcon 9 буде рекордним, так як маршова ступінь ракети B1049 літала вже в п'яти місcіях - до сих пір жодна ступінь не літала шість разів. Пряма трансляція запуску Falcon 9 з новими унікальними супутниками на борту проходить на каналі SpaceX - відео можна дивитися на ONLINE.UA.

Одинадцята за рахунком місія стартувала о 17:31 за київським часом. В її рамках на орбіту виведуть ще 58 стандартних і 60 нестандартних супутників для глобального інтернет-проекту Starlink. Запуск ракети з 15-тонним вантажем відбувся на майданчику SLC-40 бази ВПС США на півночі мису Канаверал в штаті Флорида.

Запуск ракети Falcon 9 18 серпня 2020 року - пряма трансляція (відео):

Нагадаємо, Starlink - проект системи навколоземних супутників SpaceX для дешевого і швидкісного інтернету. Компанія планує вивести на орбіту до 42 тисяч апаратів. Витрати проекту оцінюють мінімум в 10 млрд доларів. Перші послуги планується почати надавати вже в 2020 році в Північній Америці. SkySat - це комерційні супутники дистанційного зондування Землі компанії Planet. Вони зможуть близько 6 років знімати поверхню з висоти 450 км з високою роздільною здатністю - до 50 см.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що корабель Маска з астронавтами повернувся з МКС на Землю. Як це було - можна подивитися у відео.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?