Маск завляє про повернення зору мавпі за допомогою чипу Neuralink
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Маск завляє про повернення зору мавпі за допомогою чипу Neuralink

Ілон Маск
Джерело:  online.ua

Американський бізнесмен-мільярдер та глава компанії Neuralink Ілон Маск заявив, що за допомогою мозкового чипа Blindsight нібито вдалось відновити зір мавпі. 

Що відомо про ефективність чипів від Neuralink

При цьому Маск почав порівнювати початкову якість візуальної картинки із графікою перших відеоігор, зазначивши потенціал для покращення, що нібито зможе перевершити здатність людського зору.

Чому варто обережно ставитись до заяв Маска

Попри інтригуючі заяви, Маск рідко наводить вагомі докази власних тверджень.

Наразі досягнення Neuralink у порівнянні з останніми технологічними досягненнями викликають скептицизм.

Крім того, не розголошуються особливості процесу, такі як стан мавп, що беруть участь у дослідженні, та методологія, що використовується.

Так було і з заявами про першого пацієнта з чипом Neuralink. які скептики піддавали сумнівам. Та це тривало до моменту, коли Neuralink нарешті продемонструвала свій успіх.

Критики Маска нагадують його обіцянки щодо термінів створення повністю автономних Tesla, яких не було дотримано.

Як і у випадку з будь-яким сміливим твердженням, для підтвердження прогресу Neuralink необхідна ретельна перевірка з боку наукових експертів.

Якщо передбачувані досягнення Neuralink підтвердяться, вони можуть ознаменувати значний прогрес у наданні допомоги людям з інвалідністю та особам з порушенням зору.

Маск також наголосив на безпечності пристроїв Neuralink для тварин, хоча сумніви щодо цих запевнень залишаються.

Поки тривають дискусії, потенційний вплив інновацій Neuralink на медичну науку і людські можливості залишається темою, яка викликає як захоплення, так і скептицизм.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?