Маск здійснює наймасштабніший запуск супутників в історії — пряма трансляція
Категорія
Технології
Дата публікації

Маск здійснює наймасштабніший запуск супутників в історії — пряма трансляція

Маск здійснює наймасштабніший запуск супутників в історії — пряма трансляція
Джерело:  online.ua

У неділю, 24 січня, компанія илона Маска SpaceX здійснить наймасштабніший запуск в історії космонавтики. На ракеті Falcon 9 в космос полетять 143 супутника Starlink загальною масою в 5 тонн. Запуск місії Transporter-1 почнеться о 17:00 за київським часом. Він стане рекордним за кількістю виведених супутників на орбіту. Пряма трансляція рекордного запуску буде проходити на Youtube-каналі SpaceX - відео можна дивитися на ONLINE.UA.

Як відомо, до цього наймасштабнішого запуску супутників рекорд компанії Маска налічував виведення на орбіту 64 апаратів в місії SSO-A. Світовий рекорд зараз належить індійській місії PSLV-C37, яка в 2017 році запустила в космос 104 супутника.

У SpaceX уточнили, що на борту Falcon 9 в рамках місії Transporter-1 знаходяться 133 комерційних і державних космічних корабля, а також десять супутників Starlink. Ці супутники Starlink стануть першими в сузір'ї, які вийдуть на полярну орбіту.

SpaceX запускає на орбіту відразу 143 супутника - пряма трансляція (відео):

"Запускаємо безліч невеликих супутників для широкого кола клієнтів. З радістю пропонуємо послуги по недорогому виходу на орбіту для невеликих компаній!" - прокоментував Маск масштабний запуск супутників в Twitter.

Нагадаємо, Starlink - проєкт системи навколоземних супутників SpaceX для дешевого і швидкісного інтернету. Компанія планує вивести на орбіту до 42 тисяч апаратів. Витрати проекту оцінюють мінімум в 10 млрд доларів. У компанії SpaceX вже почали бета-тестування Starlink. З 27 жовтня минулого року додаток Starlink доступний в США для користувачів Apple, але незабаром з'явиться на платформі Google Play. Місячна абонплата за інтернет коштує $ 99, а вартість підключення $ 499.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ілон Маск оголосив масштабний конкурс на найбільш ефективну технологію уловлювання вуглецю. Маск публічно пообіцяв переможцю приз в розмірі 100 млн доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?