Маск здійснює рекордний запуск Falcon 9 в космос — пряма трансляція
Категорія
Технології
Дата публікації

Маск здійснює рекордний запуск Falcon 9 в космос — пряма трансляція

Маск здійснює рекордний запуск Falcon 9 в космос — пряма трансляція
Джерело:  online.ua

У неділю, 14 березня, компанія Ілона Маска SpaceX здійснить рекордний запуск ракети Falcon 9 в історії космонавтики. Ракета відправиться в космос в дев'ятий раз і доставить на орбіту 60 супутників Starlink. Дев'ятий запуск Falcon 9 запланований на 12:01 за київським часом. Пряма трансляція рекордного запуску Falcon 9 буде проходити на Youtube-каналі SpaceX - відео дивитися можна на ONLINE.UA.

Рекордний запуск Falcon 9 буде здійснено зі стартового комплексу 39А Космічного центру імені Кеннеді в американському штаті Флорида. Через 8,5 хвилини після старту перша багаторазова ступінь ракети повинна буде здійснити керовану вертикальну посадку на автоматичну морську платформу Of Course I Still Love You, яка знаходиться в Атлантиці приблизно в 630 км від космодрому на мисі Канаверал.

Як відомо, починаючи з травня 2019 року компанія Маска здійснила вже 21 доставку супутників на орбіту. Попередній запуск відбувся 11 березня. 14 березня відбудеться вже 112-й запуск ракет покоління Falcon і 8-й в 2021 році. Наступний запуск запланований на 21 число.

SpaceX здійснює дев'ятий запуск Falcon 9 - пряма трансляція (відео):

Нагадаємо, Starlink - проєкт системи навколоземних супутників SpaceX для дешевого і швидкісного інтернету. Компанія Маска планує вивести на орбіту до 42 тисяч апаратів. Витрати проєкту оцінюють мінімум в 10 млрд доларів. У компанії SpaceX вже почали бета-тестування Starlink. З 27 жовтня минулого року додаток Starlink доступний в США для користувачів Apple, але незабаром з'явиться на платформі Google Play. Місячна абонплата за інтернет коштує $ 99, а вартість підключення $ 499.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Маск запустив в космос міжпланетний корабель Starship, який незабаром після приземлення вибухнув.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?