Starship вибухнув після першого вдалого приземлення — відео
Категорія
Технології
Дата публікації

Starship вибухнув після першого вдалого приземлення — відео

Starship вибухнув після першого вдалого приземлення — відео
Джерело:  online.ua

3 березня американська приватна космічна компанія SpaceX, яка належить відомому бізнесмену та винахіднику Ілону Маску, нарешті здійснила запуск і посадку десятого прототипа міжпланетного багаторазового корабля Starship. Варто зазначити, що невдовзі після приземлення прототип все-таки вибухнув. До слова, напередодні старту Starship SN10 сам Маск неочікувано для всіх повідомив, що випробування прототипу пройдуть успішно з вірогідністю 60% (попередні тести, як стверджував винахідник, мали 33% на успіх). Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт  SpaceX.

Варто звернути увагу на те, що Starship SN10 о 19:49 почали заправляти паливом (метан та кисень). Запуск повинен був відбутися о 20:50 за київським часом, однак підготовку змушені біли зупинити через необхідність проведення технічних робіт на стартовому майданчику. Окрім того, о 22:14 запуск знову скасували за одну десяту секунди до старту. SpaceX зразу ж заявила про те що друга спроба, ймовірно, відбудеться о 00:50.

За словами самого Ілона Маска, причина переривання була у занадто суворому налаштуванні параметрів двигунів космічного корабля. Винахідник уже офіційно підтвердив, що друга спроба відбудеться. Що важливо розуміти, стартове вікно лишається відкритим до 2:00 4 березня.

Як уже згадувалося раніше, Starship SN10 встановлений на власному пусковому комплексі SpaceX біля містечка Бока Чика у штаті Техас. Ілон Маск хоче перейменувати його у Зоряну базу (Starbase) й побудувати там велике місто.

Ще 16 лютого в Техасі закінчили підготовку 11-го прототипу Starship в той час, коли ще п'ять тестових моделей багаторазового міжпланетного корабля наразі ще будуються. Окрім того, в Бока Чика продовжується підготовка Superheavy BN1 та BN2 – ракети-носія для Starship. 24 грудня Маск повідомив, що її перший запуск відбудеться вже за "кілька місяців".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що японський мільярдер Юсаку Маедзава, який стане першим космічним туристом компанії SpaceX, оголосив про набір команди з 8 добровольців для спільного польоту на Місяць. Участь у місії для них буде безплатною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?