Масове тестування на COVID-19 виявило тисячі нових хворих в Австрії
Категорія
Світ
Дата публікації

Масове тестування на COVID-19 виявило тисячі нових хворих в Австрії

Масове тестування на COVID-19 виявило тисячі нових хворих в Австрії
Джерело:  online.ua

Тисячі нових хворих на коронавірус COVID-19 виявили в Австрії завдяки масовому тестуванню. Невиявленими до того моменту були близько 4,5 тисячі людей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву керівника австрійського підрозділу Червоного Хреста Геррі Фойтіка.

За його словами, фахівці провели тестування близько 2 мільйонів людей.

"Було протестовано 2 млн осіб, у близько 4500 виявлено позитивний результат", - наголосив Фойтік.

Він пояснив, що це доводить успіх ідеї про масове тестування громадян країни. Цей процес завершився майже у всіх федеральних землях ще напередодні у неділю, 13 грудня.

"Тепер ми точно знаємо, що ці люди не зможуть інфікувати інших. Це вже – успіх", - резюмував представник Червоного хреста, який входить до антикризового штабу країни.

Чисельність мешканців Австрії сягає наразі 9 мільйонів, тестування почалося 4 грудня. Участь була добровільною та безкоштовною. Усі результати оброблялися за 10 чи 15 хвилин після отримання зразку. Якщо результат був позитивний, на місці проводили додатковий ПЛР-тест.

Попередня оцінка уряду Австрії говорила про участь 60% населення, однак фактично явка виявилася нижче.

Станом на середину грудня в Австрії зареєстрували майже 92 тисячі діагнозів коронавірусу, смертельних випадків близько 1,7.

Як повідомляв ONLINE.UA, в українському уряді ухвалили рішення щодо збільшення видатків Фонду боротьби проти коронавірусу COVID-19. Структура після перерозподілу окремих видатків державного бюджету отримає додатково 6 мільярдів гривень для втілення відповідних заходів. За оприлюдненими даними, рішення підтримали під час позачергового засідання у понеділок, 14 грудня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?