Масштабна допомога безробітним - Кабмін ухвалив довгоочікуване рішення
Категорія
Економіка
Дата публікації

Масштабна допомога безробітним - Кабмін ухвалив довгоочікуване рішення

Масштабна допомога безробітним - Кабмін ухвалив довгоочікуване рішення
Джерело:  online.ua

27 квітня в ході позачергового засідання Кабінет міністрів України нарешті ухвалив виділення 6 мільярдів гривень Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт українського уряду.

На сайті КМУ зазначається, що виділені кошти будуть спрямовані на виплату:

  • допомоги по безробіттю - 1,277 млрд грн

  • підвищення мінімального розміру допомоги по безробіттю з 650 грн. до 1000 гривень;

  • допомога звільненим за власним бажанням з 1 дня, а не як було раніше з 91 дня

  • виплата усім безробітним з 1 дня реєстрації, а не з 7 як було раніше.

  • допомоги по частковому безробіттю - 4,723 млрд грн

  • виплати суб'єктам малого та середнього підприємництва на період карантину для покриття витрат на зарплату робітникам, яким було скорочено робочий час.

Міністр економіки Ігор Петрашко звертає увагу українців на те, що ухвалена постанова, якою виділено 6 млрд грн, дозволить вирішити дві ключові цілі.

"Перша - це забезпечити реальну допомогу тим людям, які зараз, на жаль, вже втратили роботу. А друга - допомогти роботодавцям з виплатою зарплат їхнім працівникам і тим самим попередити звільнення, зберегти робочі місця", - зазначає посадовець.

Варто зазначити, що 24 квітня Кабіет міністрів України ухвалив рішення про реалізацію експериментального проєкту щодо реєстрації, перереєстрації безробітних та призначення виплати допомоги по безробіттю в електронній формі через портал "Дія".

Наразі відомо, що станом на 24 квітня, кількість безробітних, зареєстрованих в державній службі зайнятості, становить 426,4 тис осіб, що на 113 тисяч, або на 36% більше, ніж у минулому році.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні виникли проблеми з виплатою соціальних допомог — багато державних виплат будуть приходити українцям з серйозною затримкою - мінімум на 2 тижні. Фонд соціального страхування України пояснив причину затримок і назвав терміни, коли будуть виплачені гроші.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?