Затримка виплат - українцям повідомили неприємну новину
Категорія
Економіка
Дата публікації

Затримка виплат - українцям повідомили неприємну новину

Затримка виплат - українцям повідомили неприємну новину
Джерело:  online.ua

В Україні виникли проблеми з виплатою соціальних допомог - багато державних виплат будуть приходити українцям з серйозною затримкою мінімум на два тижні. Фонд соціального страхування України пояснив причину затримок і назвав терміни, коли будуть виплачені гроші, повідомляє ONLINE.UA.

У Фонді соцстраху пояснюють затримки тим, що на час карантину в бюджет надходить недостатньо грошей. Орієнтовний термін затримки, за попередніми прогнозами, складе до 13 днів. Затримки торкнуться:

  • допомоги по тимчасовій непрацездатності (лікарняні)

  • допомоги по вагітності та пологах;

  • допомоги на поховання;

  • щомісячних страхових виплат потерпілим на виробництві.

"Це пов'язано зі зменшенням надходжень ЄСВ - зокрема, через нижче прогнозований розмір фонду оплати праці по країні, зменшення обсягів виробництва під час пандемії. У березні на рахунок Фонду надійшло 2,1556 млрд гривень частки єдиного внеску, витрати Фонду за той же період склали 2,2555 гривень. За підсумками I кварталу до фонду надійшло на 219,3 млн грн менше частки ЄСВ від плану ", - сказано в повідомленні пресслужби фонду.

У Фонді соцстраху також нагадали, що терміни виплат по непрацездатності також залежать і від дати подання заяв-розрахунків на виплату лікарняних від роботодавця. У відомстві порадили українцям тримати зв'язок з роботодавцем і бухгалтером підприємства, це допоможе прискорити процес. У відомстві підкреслили, що виплати допомоги виробляються на рахунку работодавців, які в свою чергу здійснюють виплати своїм працівникам - це може зайняти деякий час.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні спростили оформлення допомоги по безробіттю на період карантину по коронавірусу. Скасовано семиденний період для пошуку підходящої роботи, а виплати будуть призначати з першого дня після подачі заяви до центру зайнятості.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?