Масштабна повінь у Бразилії призвела до численних жертв
Категорія
Світ
Дата публікації

Масштабна повінь у Бразилії призвела до численних жертв

Масштабна повінь у Бразилії призвела до численних жертв
Джерело:  online.ua

Тривалі зливи на території бразильского штату Баїя викликали масштабну повінь, у результаті чого загинуло щонайменше 18 людей та обвалились дві плотини.

Джерело: The Watchers

Руйнівна повінь у Бразилії  

Тривалі зливи і повінь викликали значні руйнування, у результаті чого постраждало не менше 500 тис чоловік, з яких 35 тис людей довелось євакуювати.

Сильні зливи йдуть у штаті з початку листопада, однак після обвалу двох плотин ситуація різко погіршилась.

У місті Ітабуні пожежні команди врятували мешканців, які опинилися у пастці у своїх будинках у затоплених містах. Рівень місцевої річки Кашуейр був найвищим за 50 років.

Світ потерпає від масштабних повеней

За словами рятувальників, потужний циклонічний шторм обрушився на південний італійський острів Сицилія, викликавши масштабну повінь навколо міста Катанія, перетворивши вулиці та площі на річки та озера та забравши життя як мінімум двох людей.

Представник групи добровольців Misericordia, які допомагають поліції та рятівникам, сказав, що тіло чоловіка було знайдено під автомобілем під час злив, що охопили місто Гравіна на північ від Катанії. Поліція підтвердила смерть, але не повідомила подробиць. 67-річний чоловік помер після того, як до його машини потрапила вода та бруд.

Дощ затопив деякі з найвідоміших вулиць та площ Катанії, що призвело до відключення електроенергії в центрі міста та затоплення магазинів.

Італійський погодний сайт Ilmeteo.it повідомив, що деякі частини Сицилії та прилеглий мис Італії, Калабрія, зазнавали ударів через рідкісний тропічний циклон, відомий як ліки, і море було на 8 градусів за Цельсієм тепліше, ніж у середньому в цю пору року. Очікується, що пік шторму буде в період із четверга до п’ятниці, йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося раніше, на півдні Італії після проливних дощів почалися повені. Жертвами суворої погоди вже стали дві людини.

За словами пожежників, крім Катанії, найбільш постраждалими районами є Сицилія, а також міста Реджо-Калабрія і Вібо-Валентія в Калабрії.

Напередодні на Тихоокеанське узбережжя Мексики налетів потужний ураган "Рік", який приніс з собою вітер і проливні дощі. Швидкість вітру становить близько 150 км /г.очікується, що кількість опадів в деяких районах досягне 50 сантиметрів, що, ймовірно, викличе повені та зсуви.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?