Масштабна повінь у Лівії — загинули тисячі людей
Категорія
Події
Дата публікації

Масштабна повінь у Лівії — загинули тисячі людей

Масштабна повінь у Лівії — загинули тисячі людей
Джерело:  online.ua

Згідно з останніми даними, щонайменше 2 тисячі людей загинуло, а ще 5-6 тисяч вважаються зниклими безвісти в результаті масштабної повені, яка накрила місто Дерна у Лівії.

Джерело:  NBC News

Масштабна повінь у Лівії забрала життя тисяч людей

За словами спікера Лівійської національної армії, яка контролює східну частину країни, цю трагедію спровокував обвал дамби над містом Дерна. Він офіційно підтвердив, що вода "змила цілі квартали з їхніми жителями в море".

Окрім того, уточнюється, що кількість зниклих безвісти людей коливається від 5000 до 6000 осіб.

Що важливо розуміти, Лівія політично розділена між Сходом і Заходом, а державні служби розпалися після повстання 2011 року. Міжнародно визнаний уряд у Тріполі не контролює східні території.

Очільник паралельної східної адміністрації Усама Хамад також заявив місцевим ЗМІ, що понад 2000 людей загинули, а тисячі зникли безвісти

Цілі райони Дерни зникли разом із їхніми мешканцями... знесені водою.

Шторм Даніель пронісся над Середземним морем у неділю, 10 вересня.

Що відомо про наслідки шторму Даніель

Як уже згадувалося раніше, шторм Даніель також накривав Грецію, де після потужних злив почалися повені.

В окремих районах за 12 годин випало вдвічі більше середньорічної норми опадів, насамперед йдеться про Афіни.

За словами місцевих журналістів, мешканці деяких сіл були змушені рятуватися на дахах, тому що будинки майже повністю пішли під воду.

11 вересня стало відомо, що кількість підтверджених смертей від нещодавньої повені в центральній Греції зросла до 15 після того, як у неділю були знайдені тіла ще чотирьох людей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?