Землетрус у Марокко. Кількість жертв перевищила 2100 людей
Категорія
Світ
Дата публікації

Землетрус у Марокко. Кількість жертв перевищила 2100 людей

Землетрус у Марокко. Кількість жертв перевищила 2100 людей
Джерело:  online.ua

Кількість жертв землетрусу в Марокко перевищила 2100 осіб. Це був найсильніший землетрус у країні за останні шість десятиліть і кількість жертв, ймовірно, буде зростати.

Джерело: Reuters

У Марокко зросла кількість загиблих від землетрусу

Наразі кількість загиблих зросла до 2122, 2421 людина отримала поранення. Наступні 24-48 годин є критично важливими для порятунку життів.

10 вересня люди, які пережили землетрус, намагалися знайти їжу, воду та притулок, оскільки у віддалених селах тривають пошуки зниклих безвісти.

Багато людей проведуть вже третю ніч просто неба після землетрусу магнітудою 6,8, який стався ввечері 8 вересня.

Працівники служби допомоги стикаються з проблемою дістатися до найбільш постраждалих сіл у Високому Атласі, скелястому гірському масиві, де поселення часто віддалені і де багато будинків зруйновані.

Що відомо про землетрус у Морокко

Це був найбільш смертоносний землетрус у Марокко з 1960 року, коли, за оцінками, загинуло щонайменше 12 000 людей.

Місцеві ЗМІ повідомили про зруйнування історично важливої мечеті 12 століття. Підземні поштовхи також пошкодили частину старого міста Марракеша, яке входить до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Іспанія повідомила, що 56 офіцерів і чотири службові собаки прибули до Марокко, а друга група з 30 осіб і 4 собак прямує туди.

Британія повідомила, що направить 60 спеціалістів з пошуку та порятунку та 4 собак, а також групу медиків із чотирьох осіб. Катар також повідомив, що його пошуково-рятувальна група вирушила до Марокко.

Сполучені Штати направили в Марокко невелику групу експертів з питань катастроф для оцінки ситуації. Франція та Туреччина також запропонували допомогу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?