Україна отримає від Марокко танки Т-72Б
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна отримає від Марокко танки Т-72Б

Україна отримає від Марокко танки Т-72Б
Джерело:  online.ua

Уряд Марокко передав Україні неназвану публічно кількість танків T-72Б, які також пройшли модернізацію в Чехії. 

Джерело:  Menadefense

Що відомо про отримання Україною танків від Марокко

За інформацією видання, близько тижня тому з Чехії в Україну було відправлено приблизно 20 одиниць модернізованих танків.

Серед них, зокрема, були й надані Марокко танки.

Відомо, що на озброєнні Королівства було близько 300 танків Т-72 декількох модифікацій. Вони були закуплені у Білорусі двома партіями в 1999 і 2000 роках.

За даними журналістів, Марокко погодилося передати ці танки Україні під час саміту Рамштайн наприкінці квітня 2022 року.
Тоді США пообіцяли відшкодувати втрати тим країнам, які погодяться допомогти Україні зброєю. Видання припускає, що Марокко може отримати танки "Абрамс" замість відданих Україні Т-72.

У той же час очільник комітету із закордонних справ Палати представників США Майкл Маккол закликав Білий Дім відправити в Україну хоча б один танк Abrams.

За його словами, США мають піти на такий крок, аби підштовхнути європейських союзників до поставок Україні німецьких танків Leopard 2 та допомогти президенту Володимиру Зеленському та Україні уникнути затяжної, кровопролитної війни на виснаження.

Якщо ми оголосимо, що збираємося дати танки Abrams, хоча б один, це призведе до ... Як я чув, Німеччина чекає, що ми візьмемо на себе ініціативу, - зазначив Маккол.

Чиновник додав, що передача Україні танка створить ефект доміно, що змусить інші країни Європи відправити танки Leopard 2.

Навіть якщо ми скажемо, що поставимо танки Abrams, я думаю, цього буде достатньо, щоб Німеччина почала діяти, - вважає Маккол.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?