Байден оцінив перспективи отримання Україною танків Leopard 2
Категорія
Політика
Дата публікації

Байден оцінив перспективи отримання Україною танків Leopard 2

Байден оцінив перспективи отримання Україною танків  Leopard 2
Джерело:  online.ua

Відповідаючі на питання щодо передачі Україні німецьких танків Leopard-2, президент США Джо Байден зазначив, що Київ отримає всю необхідну військову допомогу для перемоги над злочинною армією РФ. 

Джерело:   Голос Америки

Україна отримає всю необхідну допомогу 

Україна отримає всю необхідну допомогу, - наголосив голова Білого дому у відповідь на запитання щодо можливості передачі Україні танків Leopard-2 Німеччиною та іншими європейськими країнами. 

При цьому радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк зазначив, що західні партнери Києва мають зрозуміти, що наразі українські військові воюють за незалежність країн ЄС.

Партнерам потрібно усвідомити істину: на жаль, на глобальному кораблі є пробоїна, і ua-частина команди бореться за виживання судна. "Перечекати/відсидітися" не вийде. Щоб урятувати корабель, потрібні злагоджені дії всіх. А це означає танки, ракети, зброю, гроші та інше для України, - наголосив Подоляк.

У той же час у спільній заяві лідерів Німеччини та Франції канцлера Олафа Шольца та президента Еммануеля Макрона зазначається, що їхні країни підтримуватимуть Україну стільки, скількі потрібно.

Ми продовжуватимемо надавати Україні, поки це необхідно, всю підтримку, якої вона потребує. Разом, як європейці, щоб захистити наш європейський проєкт миру, - зазначив, зокрема, Шольц.

Президент Франції Еммануель Макрон також підтвердив "непохитну підтримку" двох країн українському народу "в усіх сферах". "Після 24 лютого наш союз не був розділений і не ухилився від своєї відповідальності", - додав він.

Канцлер Німеччини і президент Франції 22 січня в Парижі відзначають 60-річчя укладення договору про примирення між двома країнами.

Перебуваючи з візитом у Парижі Шольц назвав франко-німецьку пару "локомотивом" Європи.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?