У ГУР роз'яснили непросту ситуацію щодо передачі Україні танків Leopard 2
Категорія
Політика
Дата публікації

У ГУР роз'яснили непросту ситуацію щодо передачі Україні танків Leopard 2

У ГУР роз'яснили непросту ситуацію щодо передачі Україні танків Leopard 2
Джерело:  online.ua

За словами представника Головного управління розвідки Міноборони України Андрія Юсова, західні партнери вже досягли узгодження питання щодо передачі українським військовим німецьких танків Leopard-2, але тривають дискусії щодо публічного оголошення цього рішення. 

Джерело: "Еспресо"

Що відомо стосовно питання отримання Україною танків Leopard 2

За останній рік вільний світ пройшов тектонічні кроки й зміни у розумінні ситуації в Україні, сприйняття Росії та готовності допомагати Україні. Все, що ми бачимо по допомозі щодо засобів протиповітряної, протиракетної оборони й бронетехніки - це вже прорив, - зазначив представник ГУР.

За словами Юсова, хоча по танкам поки не має жодного офіційно оголошенного рішення, консенсус щодо цього питання вже сформований.

Загальна позиція партнерів щодо необхідності перемоги України вже сформована, а для цього точно потрібні танки, зокрема танки Leopard 2, - зазначив представник ГУР.

Між тим керівники МЗС країни Балтії звернулись до Німеччини із спільним закликом негайно надати танки Україні.

Спільну заяву опублікували у себе в Twitter глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу, його латвійський колега Едгарс Ринкевичс та глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс.

Ми, міністри закордонних справ Естонії, Латвії та Литви, закликаємо Німеччину вже зараз надати України танки "Леопард". Це необхідно для того, щоб зупинити російську агресію, допомогти Україні та швидко відновити мир у Європі. Німеччина як одна з провідних європейських держав у цій ситуації несе особливу відповідальність, - зазначають керівники дипломатичних відомств країн Балтії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?