У Польщі припускають створення танкової коаліції для України і без Німеччини
Категорія
Політика
Дата публікації

У Польщі припускають створення танкової коаліції для України і без Німеччини

У Польщі припускають створення танкової коаліції для України і без Німеччини
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький припустив створення коаліції із країнами, які готові передати Україні танки Leopard 2 без участі Німеччини у разі відмови уряду на чолі із канцлером Олафом Шольцем.

Джерело:  PAP

Моравецький погрожує надати Україні танки Leopard 2 в обхід Німеччини

Зокрема, Моравецький назвав поведінку представників Німеччини під час засідання у форматі "Рамштайн" 20 січня абсолютно неприйнятною.

Глава польського уряду не розуміє, що має ще статися, щоб у Берліні "відкрили очі і почали діяти відповідно до потенціалу Німеччини".
Він зауважив, що ФРН не повинна зв’язувати руки іншим союзникам, якщо вже сама не хоче цього робити.

Якщо згоди Німеччини на Leopard так і не буде, то ми будемо будувати меншу коаліцію держав, готових поділитися своїми сучасними танками з Україною. Ми не будемо просто спостерігати, як Україна стікає кров’ю, - зазначив Моравецький.

Він підкреслив, що Україна і Європа переможуть у цій війні - з Німеччиною або без неї: "Від Німеччини зараз залежить, чи хочуть вони приєднатися до місії та спинити російське варварство, чи обирають мовчки спостерігати і увійти в історію як ті, хто був на неправильній стороні".

У той же час керівник МЗС Великої Британії Джеймс Клеверлі зазначив, що офіційний Лондон готовий і надалі вести переговори із союзниками щодо необхідності передачі Україні танків Leopard 2.

Ми хочемо зробити так, щоб українці перемогли. Ми хочемо, щоб це було зроблено швидко, тому що це найкращий спосіб врятувати якомога більше життів. Великобританія була в авангарді підтримки України військовою технікою ще до початку вторгнення. І ми продовжуємо робити це, оголошуючи про випробування танків, а також про цілу низку інших військових пожертвувань, - наголосив Клеверлі.

За його словами, попри небажання Берліна поки надавати танки Україні, Німеччина зробила дуже багато у питанні військової допомоги.

Я розмовляв з міжнародними колегами про надання військової техніки, зокрема танка Leopard 2, який є неймовірно ефективною одиницею техніки. Звичайно, я хотів би, щоб українці були оснащені такими речами, як Leopard 2, а також артилерійськими системами, які їм надали ми та інші. Я продовжу ці розмови з нашими союзниками і друзями за НАТО, щоб допомогти Україні отримати кращу військову техніку, щоб допомогти їм захистити себе від цього жорстокого вторгнення, - зазначив очільник МЗС Великої Британії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?