Масштабна пожежа в Чорнобильській зоні - нарешті названа причина
Категорія
Події
Дата публікації

Масштабна пожежа в Чорнобильській зоні - нарешті названа причина

Масштабна пожежа в Чорнобильській зоні - нарешті названа причина
Джерело:  YouTube

Речниця Державної служби надзвичайних ситуацій в Київській області Вікторія Рубан виступила з важливим повідомленням - вона офіційно заявила, що причиною пожежі в Чорнобильській зоні є діяльність людини. За словами Рубан, на місці інциденту буде працювати слідчо-оперативна група. Окрім того, прессекретарка ДСНС також пояснила, звідки береться дим, на який скаржаться кияни. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "112 Україна".

Вікторія Рубан звернула увагу на те, що причина всіх пожеж що в Чорнобильській зоні, що в Київській області в екосистемах - на 99% це діяльність людини.

"Дві причини, які не стосуються Чорнобильської зони, що стосуються Київської області, - це або випалювання сухої трави самими людьми, які й провокують пожежі. Що стосується Чорнобильської зони - там буде працювати слідчо-оперативна група, але, за попередніми даними, це і є діяльність людини", - розповідає речниця відомства.

Вона також зазначила, що 4 квітня працівники ДСНС гасили пожежу в Чорнобильській зоні. На місці, там, де була пожежа, було незначне перевищення радіаційного фону. Зараз всі вогнища пожежі погашені. Наразі радіаційний фон в нормі.

Окрім того, Рубан нарешті розповіла, звідки береться дим, на який скаржаться мешканці Києва.

"За минулі дві доби наші підрозділи понад 300 разів за вихідні виїжджали на гасіння сухої трави, очерету та на лісові пожежі. По-перше, вони виникають, що я можу сказати в Київській обл. Ми всі бачили, ні для кого не таємниця, що більшість киян у вихідні виїхали на шашлики, на прогулянки, і, відповідно, шашлики закінчувалися пожежами. Таких випадків багато", - наголосила речниця ДСНС.

Вона також пояснила, що трав'яні пожежі переростають в торф'яні - вже 5 квітня були зафіксовані 4 пожежі торфу на території Київської області.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що пожежа в Чорнобильській зоні виникла 4-го квітня на 20 га, а поширилася на 100 гектарів. Найжахливішим є те, що  радіація в центрі пожежі перевищує норму в десятки разів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?