Масштабне відключення світла в Києві: названа гучна причина
Категорія
Події
Дата публікації

Масштабне відключення світла в Києві: названа гучна причина

Масштабне відключення світла в Києві: названа гучна причина
Джерело:  online.ua

У ніч на 18 грудня в Києві через збій в автоматиці управління на підстанції "Північній" відбулося масштабне відключення електрики, при цьому збій ймовірно був викликаний в результаті зовнішнього втручання.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook глави НЕК "Укренерго" Всеволода Ковальчука.


Читайте також: У Києві масштабна пожежа залишила без світла частину будинків: опубліковані фото


"Цієї ночі на підстанції "Північна" стався збій в автоматиці управління. В результаті опівночі відбулися відключення споживачів північної частини правобережжя Києва і прилеглих районів Київської області. Наші фахівці оперативно перевели обладнання в ручний режим управління і вже через 30 хвилин почали відновлювати живлення. За годину п'ятнадцять хвилин живлення було відновлено в повному обсязі", - написав Ковальчук.


"Ми з'ясовуємо обставини, вже працює комісія. Поки основною версією є зовнішнє втручання через мережі передачі даних. Наші фахівці з кібербезпеки обіцяють надати звіт найближчим часом", - додав глава "Укренерго".



Відзначимо, що в ніч на 18 грудня зник електричний струм в Подільському, Шевченківському, Солом'янському та Святошинському районах Києва, а також на деяких вулицях Оболонського району, Мінського масиву, Борщагівки, Академмістечка, Виноградаря. Без електрики також залишилися населені пункти під Києвом - Буча та Ірпінь.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в листопаді через сильний снігопад електрика пропала в сотні населених пунктів України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?