Масштабний блекаут в Венесуелі: в лікарнях помирають важкохворі діти
Категорія
Світ
Дата публікації

Масштабний блекаут в Венесуелі: в лікарнях помирають важкохворі діти

Масштабний блекаут в Венесуелі: в лікарнях помирають важкохворі діти
Джерело:  online.ua

У Венесуелі тривають масштабні перебої з електрикою через серйозну аварію на головній електростанції країни. На даний момент світло з'явилося тільки в деяких районах Каракаса - велика частина країни, як і раніше, залишається без електрики, через що в лікарнях помирають діти.

Про складну ситуацію у Венесуелі повідомив представник коаліції організацій на право на здорове життя Codevida health rights group, передає ONLINE.UA.

"У Венесуелі існує 129 пунктів для діалізу, які обслуговують 10 200 чоловік, відсутність послуг з водопостачання, електроенергії та лікування - приводять їх до смерті", - написав керівник спільноти Франциско Валенсія в соцмережі.

Раніше повідомлялося, що напередодні, 9 березня, 15 венесуельців з важкими хворобами нирок померли через неможливість проведення ним процедури гемодіалізу під час масштабного відключення електроенергії в країні. А 8 березня в лікарні міста Матурін (штат Монагас, Венесуела), який залишився без електрики, як і більша частина всієї країни, померли 15 дітей.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше глава дипломатії ЄС Федеріка Могеріні жорстко відреагувала на ситуацію в Венесуелі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?