Масштабну вірусну атаку в мережі могли організувати в КНДР - Reuters
Категорія
Технології
Дата публікації

Масштабну вірусну атаку в мережі могли організувати в КНДР - Reuters

Масштабну вірусну атаку в мережі могли організувати в КНДР - Reuters
Джерело:  Reuters

Масштабну атаку віруса-здирника Wanna Cry, який, заблокувавши комп'ютер користувача вимагав від нього гроші за розблокування, могли створити та запустити у мережу хакери з Північної Кореї.

Про це йдеться у матеріалі агентства Reuters, повідомляє ONLINE.UA.

Читайте також: У Microsoft звинуватили Агенство з нацбезпеки США у причетності до вірусної атаки

Спецпідрозділ Unit180 міг здійснити "деякі зі своїх найсміливіших і успішних кібератак", зокрема у США, Південній Кореї та ще у понад 10 інших країнах.

Експерти з кібербезпеки зазначають, що знайшли технічні докази, які могли б пов'язати Північну Корею з глобальною кібератакою WannaCry, вірус якої інфікував понад 300 тис. комп'ютерів у 150 країнах світу.

За словами Кім Хен Квана - професора інформатики з Північної Кореї, який втік до Південної Кореї у 2004 році і має джерела у КНДР, кібератаки Пхеньяна спрямовані на збільшення грошових коштів і, схоже, були організовані підрозділом Unit 180, що входить до складу Головного бюро розвідки, яке керує таємними операціями КНДР.

Раніше в організації вірусної атаки ЗМІ підозрювали російських хакерів.

Як повідомляв ONLINE.UA, вірус вдалося ліквідувати завдяки створенню домену із ім’ям, на яке посилався один із кодів програми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?