Матч Боснії і Герцеговини з Україною під загрозою. UEFA моніторить ситуацію
Категорія
Спорт
Дата публікації

Матч Боснії і Герцеговини з Україною під загрозою. UEFA моніторить ситуацію

Матч Боснії і Герцеговини з Україною під загрозою. UEFA моніторить ситуацію
Джерело:  online.ua

Воєнна напруга у Боснії та Герцеговині зростає і матч відбору до Чемпіонату світу-2022 зі збірною України опинився під загрозою. Сербська сторона концентрує свої війська на кордоні з іншою республікою, Зениця, де заплановано проведення події, стає не зовсім безпечним місцем для вболівальників та спортсменів.

Джерело: Xsport

Країна поділена на напівавтономні республіки: мусульмансько-боснійську та православно-сербську. Також відносно невеликий відсоток населення становлять хорвати, які в основному сповідують католицизм.
Сербська сторона останнім часом хоче отримали більше повноважень і концентрує військові сили на кордоні з іншою частиною країни.

Місто проведення матчів відбору на ЧС-2022, Зениця, перебуває досить близько від місця, де проводять військові навчання серби, що ставить під загрозу безпеку футболістів та фанатів.

Рішення уряду не впускати вболівальників на матч

Напередодні уряд країни вирішив не впускати вболівальників на матчі з Україною, а також Фінляндією, заплановані на 16 та 13 листопада відповідно, обгрунтувавши своє рішення протиепідемічними заходами. Але в місцевих ЗМІ все частіше фігурує версія про те, що справжньою причиною є намагання знизити ризик дестабілізації в країні.

Чиновники побоюються, що разом з масою вболівальників, у країну можуть потрапити ті, хто зацікавлений в створенні напруги. Крім того, у випадку реального загострення буде непросто організувати на належному рівні евакуаційні заходи для іноземців.

Реакція УЄФА на загрозу зриву матчу Україна – Боснія і Герцеговина

Спортивні аналітики констатують, що нинішня ситуація з Боснією і Герцеговиною - не нова. Випадки зриву матчів через військові конфлікти траплялися і раніше. Зокрема, можна навести до прикладу військовий конфлікт у Гвінеї, через який футболісти національної збірної не могли залишити територію держави.
УЄФА тримає руку на пульсі, і в разі потреби готова задовольнити прохання фінів перенести гру на нейтральне поле. Зі свого боку, боснійська футбольна спілка поки запевняє, що ситуація перебуває під контролем і перенесення матчів не обговорюється – очікуються заповнені трибуни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?