Maxar показав перший супутниковий знімок літака А-50 з аеродрому Мачулищі після вибуху
Категорія
Світ
Дата публікації

Maxar показав перший супутниковий знімок літака А-50 з аеродрому Мачулищі після вибуху

Maxar показав перший супутниковий знімок літака А-50 з аеродрому Мачулищі після вибуху
Джерело:  online.ua

На нових супутникових знімках з білоруського аеродрому Мачулищі не видно разючих пошкоджень російського радіолокаційного літака А-50, проте за даними "Беларускі Гаюн" на аеродром прилітав російський ремонтний борт.

Джерело: журналіст CNN Gianluca Mezzofiore

Як виглядає аеродром Мачулищі після диверсії

Журналіст показав перший знімок супутника аеродрому Мачулищі в Білорусі. На знімку видно російський радіолокаційний літак А-50, який раніше цього тижня зазнав пошкоджень.

Зі знімків зрозуміло, що літак переставили на нове місце, проте на фото не можна побачити будь-яких видимих пошкоджень, окрім темних плям у деяких місцях.

Востаннє про зліт літака повідомлялося 22 лютого.

Моніторинговий проєкт "Беларускі Гаюн" повідомив, що у день диверсії 26 лютого на аеродром прилітав літак, який закріплений за єдиним в РФ центром обслуговування ДРЛС А-50.

За інформацією білоруського проєкту, 26 лютого на Мачулищі прилетіли Іл-76 (RF-86843) і Ан-26 ПКС РФ, який міг перевозити технічний персонал або деталі для пошкодженого радіолокаційного літака.

Зранку 27 лютого Іл-76 полетів на російський аеродром Іваново-Північний. На цьому аеродромі дислокуються та ремонтуються інші російські ДРЛС.

"Беларускі Гаюн" робить висновок, що ці деталі вказують на те, що диверсія зрештою відбулася і літак отримав пошкодження.

Диверсія на аеродромі в Мачулищах

26 лютого на білоруському військовому аеродромі Мачулищі пролунали вибухи. Повідомлялося про пошкодження російського літака ДРЛС А-50.

Ініціатива Bypol повідомила, що диверсію вчинили білоруські партизани, які вже покинули Білорусь.

Ні РФ, ні Білорусь офіційно не прокоментували інцидент, проте білоруські прикордонники посилили контроль перетину кордону.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?