Майбутній глава Мюнхенської конференції виступив за постачання зброї Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Майбутній глава Мюнхенської конференції виступив за постачання зброї Україні

Майбутній глава Мюнхенської конференції виступив за постачання зброї Україні
Джерело:  online.ua

Майбутній очільник Мюнхенської конференції з безпеки та багаторічний радник ексканцлерки Німеччини Ангели Меркель Крістоф Гойсген заявив, що Німеччина застосовує подвійні стандарти, відмовляючись від постачання зброї Україні.

Джерело: Spiegel

Крістоф Гойсген розкритикував політику Німеччини щодо України

Майбутній голова Мюнхенської конференції з безпеки Крістоф Гойсген розкритикував уряд Німеччини за позицію щодо поставок зброї в Україну. Гойсген сказав, що федеральний уряд обрав для себе легкий шлях, посилаючись на німецькі правила контролю над озброєннями.

З одного боку, Німеччина дуже неохоче постачає зброю в зони напруженості через свою власну історію.

В той же час, з огляду на нашу історію, ми також експортуємо до Ізраїлю найсучасніші підводні човни. Тепер «справедливо» ставиться питання, чи не повинна Німеччина також постачати зброю Україні з тієї ж причини, - сказав Гойсген.

Гойсген нагадав про вбивство понад 30 тис. українських євреїв у Бабиному Яру в 1941 році Вермахтом та іншими німецькими силами безпеки.

Колишній радник з питань зовнішньої політики ексканцлера Ангели Меркель також закликав припинити будівництво німецько-російського газопроводу «Північний потік-2» у разі нападу Росії на Україну.

Якщо російські війська вторгнуться в Україну, ви не можете просто продовжувати Північний потік-2 працювати і працювати так, ніби нічого не сталося, - переконаний політик.

Важливо, щоб НАТО та ЄС демонстрували єдність. Політик вважає, що «Єдність — це потужний спосіб справити враження на Росію».

Критика політики уряду Німеччини

На вихідних поточний голова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер також розкритикував небажання уряду Німеччини діяти в українському конфлікті. Він турбується про репутацію Німеччини.

Вольфганг Ішингер сказав, що «незграбність» Німеччини гарантувала те, що Берлін тепер представлений «у поганому, поганому світлі».

З огляду на масове розміщення російських військ поблизу України, на Заході існують побоювання, що Кремль планує вторгнення в Україну, що Москва заперечує.

Вважається також можливим, що побоювання підігріваються лише для того, щоб переконати держави НАТО піти на поступки щодо нових гарантій безпеки. Росія хоче, щоб НАТО утрималася від подальшого розширення на схід і вивела свої збройні сили зі східних держав Альянсу. НАТО відкидає це.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?