Мають бути долучені: Київ звернувся до Ірана
Категорія
Політика
Дата публікації

Мають бути долучені: Київ звернувся до Ірана

Мають бути долучені: Київ звернувся до Ірана

Розслідування падіння лайнера "Міжнародних авіаліній України" має проводитися із залученням усіх країн, громадяни яких загинули внаслідок трагедії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

З такою заявою виступив секретар РНБО Олексій Данілов. За його словами, також доступ до розслідування мають отримати представники компанії-виробника лайнера.

"За умовами міжнародного права, мають бути обов'язково долучені ті країни, громадяни яких стали жертвами цієї трагедії, цієї катастрофи. Більше того, мають бути долучені фахівці компанії Boeing, якій належить виробництво літака", - додав посадовець.

Нагадаємо, на борту згаданого літака були 11 українців, 9 з них - члени екіпажу. Лайнер зазнав аварії вранці у середу, 8 січня. Жодна людина не пережила падіння неподалік від іранської столиці - Тегерана.

У "МАУ" стверджують, що не вважають помилку пілотів серйозною версією.

Як повідомляв ONLINE.UA, Міністерство внутрішніх справ України стверджує, що оперативно створена мобільна група чекає на відповідь від Ірану. Українські фахівці готові вирушити на місце авіакатастрофи для розслідування та повернення тіл загиблих, але їм потрібен дозвіл.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?