Медіа розкрили 4 сценарії ВООЗ щодо передачі коронавірусу людині
Категорія
Світ
Дата публікації

Медіа розкрили 4 сценарії ВООЗ щодо передачі коронавірусу людині

Медіа розкрили 4 сценарії ВООЗ щодо передачі коронавірусу людині
Джерело:  online.ua

Понад рік тому почалася пандемія коронавірусу COVID-19, однак фахівці світового рівня продовжують досліджувати походження інфекції. Експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я наразі розробили чотири сценарії переходу вірусу до людини, усі вони відрізняються за рівнем ймовірності. Цьому передувала інспекція спеціалістів безпосередньо до китайського Уханя. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

За даними джерела в організації, ймовірнішим оцінюють передачу вірусу людині від кажана, але з проміжною ланкою. Невдовзі буде представлено офіційний звіт з цього приводу, однак у ньому можуть бути незначні зміни.

Доповідь розповідає про чотири шляхи передачі коронавірусу, розділені за ступенями реальності. “Ймовірно” чи “дуже ймовірно” інфекція передалася до перших носіїв серед людей завдяки кажанам через якусь іншу тварину. Щодо кажанів зараження оцінюється просто як “ймовірне”.

Надзвичайно низько оцінили, але все ж так згадали, ймовірність зараження через харчові продукти.

Науковці виявили найближчого “родича” коронавірусу, який спровокував пандемію, саме в кажанів, однак “еволюційна дистанція між цими вірусами кажанів і SARS-CoV-2 оцінюється в декілька десятиліть”. Все це вказує на наявність проміжного різновиду тварин, завдяки якому була можлива передача безпосередньо до людей.

У звіті уточнюється, що надзвичайно схожі віруси виявили у панголінів, однак схильність до інфекції продемонстрували норки й кішки. Вони також могли бути носіями.

Нагадаємо, експертна інспекція ВООЗ почала роботу в Ухані в середині січня, їм не вдалося отримати точної інформації, однак у співпраці з китайськими колегами вони розробили кілька ймовірних гіпотез.

Як повідомляв ONLINE.UA, глава МОЗ Максим Степанов попередив українців, що настав дуже важкий період. Він не виключає, що доведеться вводити повний локдаун в країні з зупинкою транспорту. Чиновник зазначив, що зараз питання про додаткові обмеження і запровадження локдауна обговорюється, але якщо ситуація з коронавірусом вийде з-під контролю, то владі доведеться йти на крайні заходи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?