Медіа з'ясували причини для заборони "Партія Шарія"
Категорія
Політика
Дата публікації

Медіа з'ясували причини для заборони "Партія Шарія"

Медіа з'ясували причини для заборони "Партія Шарія"
Джерело:  online.ua

Міністерство юстиції, коли позивалося до Окружного адміністративного суду Києва з приводу заборони так званої “Партії Шарія”, не згадало конкретних причин для цього. Вони вказувалися виключно як певні порушення діяльності, які достатні для припинення функціонування політичної сили. Пізніше у той самий день, 11 березня, журналістські джерела уточнили характер претензій, які мають в українському уряді до прибічників блогера-пропагандиста. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на “РБК-Україна”.

За оприлюдненими даними, позиція Мін’юсту ґрунтується на, зокрема, ймовірній підробці підписів у документах під час реєстрації партії. Це виявили правоохоронці.

“На протоколі про перейменування “Партії Шарія” майже всі підписи не є автентичним”, - стверджує інформатор видання.

У Мін’юсті уточнили, що подали позов минуло п’ятниці, 5 березня.

Служба безпеки додала, що формальною підставою для позову стала стаття 21 закону “Про політичні партії в Україні”.

Нагадаємо, “Партія Шарія” з’явилася напередодні виборів у Верховну Раду 2019 року. За підсумками голосування жоден представник партії не пройшов до Верховної Ради. Також перед голосуванням Центральна виборча комісія відмовилася у реєстрації кандидатом у народні депутати особисто Шарію — той не мешкав в Україні впродовж останніх п’яти років.

Проти Шарія в Україні розпочали кримінальне провадження, за яким блогера неодноразово викликали на допит в СБУ. Він передбачувано не з’явився, тож спецслужба оголосила його у всеукраїнський розшук. Генпрокуратурі передали документи щодо можливого у майбутньому звернення про притягнення до справи на міжнародному рівні.

Як повідомляв ONLINE.UA, Шарій, який мешкає за межами України через кримінальне переслідування, напередодні парламентських виборів 2019 року запустив свій політичний проєкт “Партія Шарія”. Він керує ним попри фактичну відсутність у країні, а представники угрупування брали навіть участь у місцевих виборах у жовтні 2020 року. Утім, вже у березні 2021 року проти політичного союзника одіозної “ОПЗЖ” подали позов щодо заборони діяльності в межах України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?